Patrik Roslander: “Sveitsissä kaikki pelaajista valmennukseen teki osansa.”

Suomen käsipallomaajoukkue hävisi EM-karsintaottelun Sveitsille vieraskentällä sunnuntaina tiukasti maalein 32-30.

Suomi kohtasi Sveitsin EM-karsintaottelussa sunnuntaina vieraskentällä. Suomi hävisi tiukan ottelun päätteeksi maalein 32-30. Tappio oli Suomelle neljäs EM-karsinnoissa. Esitys oli Suomelta kuitenkin karsintojen paras.

-Torstain kotipelin jälkeen tuntui, että kaikilla oli vähän mieli maassa. Vieraspelin jälkeen fiilis oli tuhat kertaa parempi. Harmittaa tietenkin, että hävittiin, Suomen maalivahti Patrik Roslander kuvailee ottelun jälkeisiä fiiliksiä.

Sveitsin supertähti Andre ”Andy” Schmid teki ottelussa 14 maalia ollen ottelun paras maalintekijä. Suomen parhaat maalintekijät olivat Max Granlund 10 maalilla ja Ian Martin 7 maalilla. Suomi oli selvästi tehnyt kotiläksyt torstain kotitappion jälkeen.

-Kotipelin jälkeen puhuttiin, että pitää muistaa nauttia ja pitää hauskaa. Pitää pystyä tekemään se kova duuni puolustuksessa ja kaikkien pitää hoitaa oma tontti. Sveitsissä kaikki pelaajista valmennukseen teki osansa ihan pienistä asioista lähtien, Roslander kertoo Suomen joukkueen suorituksesta.

Roslander oli yksi Suomen onnistujista, ja Sveitsi ei missään kohtaa ottelua päässyt karkaamaan.

-Puolustus teki paljon hommia ja pakotettiin vastustaja ratkaisemaan enemmän laidoilta. Heidän laitapelaajalla ei ollut ehkä ihan paras päivä. Toisen jakson alussa meni pari helppoa, mutta joukkue tsemppasi ja kaikki teki yhdessä töitä, Roslander summaa suoritustaan.

Suomi on lohkossaan viimeisenä ilman pisteitä. EM2022-karsintaottelut jatkuvat vielä keväällä peleillä Pohjois-Makedoniaa ja Tanskaa vastaan.

-Tästä on hyvä jatkaa, alla on tähän mennessä karsintojen paras esitys. Hyvällä valmistautumisella lähdetään hakemaan voittoa Pohjois-Makedoniasta ja Tanskaa vastaan meillä on todellinen näytön paikka, Roslander pohtii tulevasta.

 

(C)Tomi Hänninen/Newspix24