Miesten maajoukkueella edessä iso viikko

Miesten maajoukkue kokoontuu sunnuntaina 3.4. Kisakallioon ja aloittaa valmistautumisen kohti EM-karsinnan play-offs –kierroksen otteluita Luxemburgia vastaan.

Suomi kohtaa Luxemburgin vieraissa torstaina 7.4. ja kotona Karjaan SISU Arenalla lauantaina 9.4. kello 16.00. Otteluparin voittaja etenee syksyllä pelattavaan jatkokarsintaan. Päävalmentaja Kaj Kekki ennakoi kovaa taistoa jatkopaikasta.

– Luxemburg on hyvä joukkue, mitä kuvaa jo se että pari vuotta sitten luxemburgilainen seurajoukkue oli eurocupeissa finaalissa. Täyden päivätyön saa varmasti kumpi tahansa tehdä jatkopaikan saavuttaakseen, Kekki arvioi.

Suomen joukkueessa on jonkin verran muutoksia verrattuna alkuvuoden viimeisiin MM-karsintaotteluihin. Loukkaantumiset ovat verottaneet ryhmää mm. Oliver Helanderin ja Alexander von Numersin poissaolojen muodossa.

– Hiukan haastavat lähtökohdat ovat loukkaantumisten ja samaan aikaan pelattavan nuorten karsintojen takia. Toki meillä toisaalta on nyt mukana taas muutama avainpelaaja, joka puuttui MM-karsinnoista, Kekki toteaa.

– Sen verran muutoksia kuitenkin on, että tavallaan joudumme aloittamaan alkumetreiltä, mutta toki pelaajat omaksuvat asiat nopeasti. Käytännössä harjoittelemme ennen Luxemburgiin lähtöä kaikkia osa-alueita tasaisesti – puolustamista, hyökkäämistä, erikoistilanteita… Ja pelaamme sitten harjoituspelin 1996-ikäluokan maajoukkuetta vastaan.

Suomen joukkue kokonaisuudessaan löytyy täältä.

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.