Miesten maajoukkue valmiina haastamaan Kreikan

Miesten maajoukkueen tiukka alkuvuoden MM-karsintarupeama alkaa torstaina vierasottelulla Kreikkaa vastaan. Joukkue veti ottelupäivän aamuna vielä viimeistelyharjoituksen otteluareenalla Kozanissa ja kaikki on valmiina ottelua varten.

Paikan päällä Kozanissa oleva käsipalloliiton puheenjohtaja Jari Henttonen kertoo, että kaikkineen positiivinen virinä vallitsee joukkueessa.

– Aika hyvä tunne on ennen ottelua. Kaikki 16 pelaajaa harjoittelivat nyt aamusta ja kaikki on kunnossa. Halli oli hiukan viileä, mutta se ei juuri haitannut ja sen pitäisi illalla olla lämpimämpi, Henttonen totesi.

Torstain ottelu näyttää vahvasti suuntaa lohkon jatkon kannalta. Kreikka, Suomi ja Israel näyttävät ratkaisevat lohkovoittajan ja jatkoon menijän keskenään.

– Meillä on tässä pelissä enemmänkin vain voitettavaa. Voi hyvin mennä niinkin, että kärkikolmikko voittaa jokainen kotiottelunsa, joten yksikin piste olisi loistava suoritus ja niukka tappiokaan ei välttämättä huono. Toki voittoa ottelusta lähdetään hakemaan.

Suomella oli syksyn karsintaotteluissa vaikeuksia saada peliään kulkemaan alussa ja tässä on Henttosen mukaan parannettavaa.

– Pitää olla vain huolellinen alussa, jotta pääsemme hyvin peliin mukaan ja sen jälkeen sitten lähdetään mittelemään kumpi lopulta on vahvempi, Henttonen kuvaa.

– Hiukan erikoinen ajankohta tämä on heti uuden vuoden jälkeen, mutta toisaalta sama se on molemmille joukkueille. Uskon että illalla ollaan valmiita taistelemaan.

Ottelu torstaina alkaa kello 17.00. Maat kohtaavat toistamisen tulevana sunnuntaina 5.1. kello 16.00 Cocks Areenalla Riihimäellä.

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.