Miesten maajoukkue taipui lopussa tasapeliin Israelia vastaan

Miesten maajoukkueen viimeinen kotiottelu MM-karsinnoissa päättyi erinomaisesta alusta huolimatta pistejakoon Israelin kanssa. Israel nousi viime sekunneilla tasoihin ja loppunumerot kirjattiin 26-26 (12-7).

Suomi sai jobinpostia jo ottelupäivän aamuna, kun Teemu Tamminen joutui kuumeen takia jäämään sivuun ja hänen tilalleen pelaavaan ryhmään nousi Christoffer Thor.

Ottelun alussa maalit olivat todella tiukassa ja ensimmäisen kymmenminuuttisen jälkeen taululla lukemat 2-1. Suomen puolustus oli maalivahti Mikael Mäkelän johdolla alussa todella vahvaa ja kun hyökkäyspelissä alkoi jyvä löytyä, Suomi johti jo 9-1 ennen kuin Israel onnistui tekemään ensimmäisen pelitilannemaalinsa ajassa 18.50.

Jakson lopulla Israel alkoi saada hyökkäyspeliään kuntoon ja Suomella oli puolestaan vaikeampi vaihe ja näin vieraat pääsivät ennen taukovihellystä hiukan kaventamaan numeroita.

Tauon jälkeen Israel nousi pariin otteeseen jo maalin päähän, mutta Suomi näytti karkaavan uudestaan jakson puolivälin jälkeen eron venähdettyä jälleen viiteen maaliin. Israelin vaihdettua puolustusmuotoa Suomelle tuli hyökkäyspelissä turhia virheitä ja pallonmenetyksiä. Israel sai kurottua eroa kiinni maali maalilta ja nousi lopulta aivan loppuhetkillä tasoihin.

– Emme päässeet toisella jaksolla samalla tavalla vauhtiin kuin ensimmäisellä. Tuli virheitä ja vähän malttikin petti hyökkäyksessä. Sen kautta Israel pääsi sitten iskemään nopeilla vastahyökkäyksillä, Suomen parhaana palkittu Mäkelä mietti pettyneenä.

Hyvääkin Mäkelä toki ottelusta löysi.

– Yleisilmeeltään tämä oli meiltä kuitenkin hyvää käsipalloa. Itse lopussa sitten sähläsimme voiton. Etenkin ensimmäisellä puoliajalla puolustuspelaaminen oli hyvää ja pääsimme niihin vastaiskuihin, joita tarvitsemme tulosta saadaksemme.

Tulos merkitsi sitä, että Suomi päätyy lohkossa kolmannelle sijalle riippumatta viikonloppuna Kyproksen vieraana pelattavan MM-karsintalohkon päätöskamppailun tuloksesta.

MM-karsintaa, Riihimäki:
Suomi – Israel 26-26 (12-7)

Suomen maalintekijät: Nico Rönnberg 10, Fredrik Forss 5, Miro Koljonen 4, Benjamin Helander 3, Oscar Kihlstedt 1, Robin Sjöman 1, Richard Sundberg 1, Roni Syrjälä 1

2 min. ulosajot: Suomi 7 x 2 min., Israel 6 x 2 min.