Miesten maajoukkue puristi tasapelin Hollantia vastaan

Miesten maajoukkue pesi kasvonsa yhdessä yössä perusteellisesti. Karjaalla perjantaina Hollannille kärsityn selvän tappion jatkoksi Suomi venyi lauantaina Paraisilla hollantilaisia vastaan 28-28 (14-14) -tasapeliin.

Ottelu alkoi jo aivan eri ilmeellä kuin perjantaina ja Suomi hallitsi niukasti alkuminuutteja. Mitään suurempaa eroa suuntaa tai toiseen ei kuitenkaan syntynyt ja tauolle Paraisilla asteltiin tasanumeroissa 14-14.

Tauon jälkeen Hollanti tuli kuitenkin vahvasti ja venytti kymmenessä minuutissa viiden maalin johtoon. Suomi pysyi kuitenkin sitkeästi tuntumassa, eikä Hollanti päässyt lopullisesti karkaamaan. Hollanti piti kuitenkin muutaman maalin johdon itsellään, kunnes aivan lopussa Suomi tuli vahvasti oltuaan vielä 21-26 tappiolla.

Reilu kaksi minuuttia oli pelaamatta, kun Anton Remy nosti Suomen jo maalin päähän. Teemu Tamminen heitti Suomen tämän jälkeen tasoihin ja kummallakin oli vielä tilaisuutensa voittomaalin tekemiseen, mutta enempiä osumia ei nähty. Näin Suomi käänsi perjantaisen 17 maalin tappionsa Hollannille tasapeliksi.

– Kentällä oli sama joukkue kuin perjantaina, mutta kuitenkin ihan eri joukkue. Nostimme tasoamme eilisestä selvästi, päävalmentaja Kaj Kekki totesi tyytyväisenä.

– Voi sanoa että kaikin puolin pelasimme paremmin. Teknisiä virheitä tuli vähemmän, eikä vastustaja päässyt samalla tavalla nopeisiin vastaiskuihin. Onhan Hollanti edelleen paperilla meitä kovempi ryhmä, mutta pallo on pyöreä ja jos jaksaa uskoa omaan tekemiseen, voi tulostakin tulla. Hyvin nousimme vielä lopussa viiden maalin takaa.

Sunnuntain kolmanteen kohtaamiseen lauantain ottelu antoi hyvät eväät.

– Vielä meillä on vähän skarppaamista. Laitapaikkoja emme käyttäneet ihan tarpeeksi hyvin hyväksemme tai sinne ei pystytty pelaamaan palloa tarpeeksi. Lisäksi huono kymmenen minuutin jakso, joka nyt tuli tauon jälkeen, pitäisi pystyä saamaan lyhyemmäksi, Kekki mietti.

– Kaikkiaan tästä voi sunnuntaille ottaa kuitenkin paljon enemmän hyviä asioita, joiden osalta pyritään samaan kolmannessakin ottelussa.

Maat kohtaavat kolmannen kerran Myyrmäessä, Vantaalla sunnuntaina kello 13.45.

Miesten maaottelu, Parainen:
Suomi – Hollanti 28-28 (14-14)

Suomen maalit:
Teemu Tamminen 9, Richard Sundberg 7, Anton Remy 4, Ben Weber 3, Benny Broman 1, Kristian Jansson 1, Robin Sjöman 1, Roni Strjälä 1, Theo Westerlund 1

2 min. ulosajot: Suomi 3×2 min., Hollanti 2×2 min.

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.