Miesten maajoukkue huhtikuun EM-karsintaotteluihin valittu

Suomen miesten maajoukkue on valittu jäljellä oleviin kahteen EM-karsintaotteluun Serbiaa ja Norjaa vastaan.

Suomi kohtasi maaliskuussa Slovakian kahdesti ja siihen joukkueeseen on pieniä muutoksia. Robin Granlund joutuu jäämään joukkueesta sivuun loukkaantumisen takia, mutta toisaalta Anthony Hellakoski tekee paluun loukkaantumisen jälkeen. Myös Jonathan Ekman palaa loukkaantumisen jälkeen mukaan.

– Hellakoski on taas mukana ja saa heti mahdollisuuden Granlundin ollessa pois. Fredrik Karlssonin tilanne on vielä epävarma, mutta valitsimme hänet mukaan. On hyvä, että meillä on yksi pelaaja lisää pelinrakentajan paikalle, päävalmentaja Ola Lindgren avaa joukkueen tilannetta.

– Muuten meillä on jälleen nuorempia pelaajia mukana. Jatkamme edelleen aloittamaamme kehitystyötä, Lindgren jatkaa.

Slovakiaa vastaan Suomi avasi voittotilinsä nappaamalla pisteet kotikentällään ja vieraskentälläkin Suomi pisti hyvin hanttiin, mutta joutui lopulta taipumaan.

– Saimme niistä otteluista itseluottamusta ja hyvän tuloksen. Voitimme kotona ja Slovakiassa olimme myös pitkään johdossa. Niissä peleissä oli paljon positiivista ja otamme ne nyt mukaan näihin otteluihin. Täytyy tosin muistaa, että Norja ja Serbia ovat vielä eri tason joukkueita.

Alkuvuoden MM-kisoissa Norja sijoittui viidenneksi ja Serbia putosi niukasti kahdeksan parhaan joukosta. Suomi kohtasi molemmat edellisen kerran lokakuussa ja tuolloin tuloksena oli 13 maalin tappio Norjalle ja 10 maalin tappio Serbialle.

– Toivottavasti tällä kertaa marginaali olisi pienempi. Ymmärrämme, että vastassa on kaksi joukkuetta aivan maailman huipulta. Haluan nähdä meiltä taistelutahtoa ja periksi antamattomuutta. Meidän täytyy karistaa ylimääräinen kunnioitus pois ja käyttää tilaisuutemme, Lindgren sanoo.

– Haluamme jatkaa pelimme kehittämistä edelleen ja nämä ovat joukkueellemme tärkeitä pelejä. Vaikka tappio tulisikin, niin haluan meidän pelaavan hyvin sitä omaa peliämme ja antavamme kaiken kentällä, Lindgren linjaa.

Suomi kohtaa Serbian Vantaan Energia Areenalla torstaina 27. huhtikuuta ja Norjan vieraskentällä Gjovikissa sunnuntaina 30. huhtikuuta.

Suomen joukkue Serbia- ja Norja-otteluihin:

Mikael Mäkelä (mv), Redbergslid (SWE)
Patrik Roslander (mv), GrIFK
Benjamin Helander, Rhein-Neckar Löwen (GER)
Linus Lindberg , Varberg (SWE)
Roni Syrjälä, Dicken
Fredrik Von Troil, GrIFK
Viktor Grönmark, HIFK
Kalle Kankaanpää, GrIFK
Max Granlund, Alingsås (SWE)
Thorsteinn Hjalmarsson, Fram (ISL)
Edward Hammarberg, Oftersheim-Schwetzingen (GER)
Miska Henriksson, BK-46
Anthony Hellakoski, GrIFK
Fredrik Karlsson, Lindesberg (SWE)
Jonathan Ekman, BK-46
Gusten Montonen, AMO (SWE)

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.