Miesten maajoukkue aloittaa EM-karsintojen toisen vaiheen Serbiasta

Miesten käsipallon EM-karsintojen toisen vaiheen ottelut alkavat Suomen osalta keskiviikkona Serbian vieraana. Suomen lohkossa pelaavat lisäksi Norja ja Slovakia.

Suomi selvitti tiensä toiseen vaiheeseen voittamalla esikarsinnoissa Georgian yhteismaalein 52-45. Nyt Suomella on taas astetta kovempia haasteita edessä.

Serbia on tuttu näky käsipallon arvokisoista, vaikka menestys on jäänyt vähäiseksi viimeisten vuosien aikana. Siitä huolimatta vastaan tulee kova ja rutinoitunut joukkue.

– Serbia on vahva joukkue. Heillä oli hyvät MM-karsinnat takana ja siitä hyvänä osoituksena kaksi voittoa Sloveniasta. Heillä pelaa paljon pelaajia Mestarien liigassa ja vastus on todella kova. Nämä ovat meille kuitenkin tärkeitä pelejä rakentaessamme kohti tulevaa. Opimme koko ajan lisää ja menemme eteenpäin askel kerrallaan. Matka on pitkä, mutta suunta on oikea, Suomen päävalmentaja Ola Lindgren toteaa.

– Meillä on kova haaste tiedossa ja meidän on oltava siihen valmiita. Haluan nähdä pelaajien pelaavan hyvällä itseluottamuksella ja käyttävän meille avautuvat tilaisuudet hyväkseen. Itseluottamus ja pelaajien asenne ovat niitä asioita, joita haluan nähdä tässä ottelussa, Lindgren jatkaa.

Suomi lähtee lohkoon altavastaajana, mutta Lindgren muistuttaa yksittäisissä peleissä olevan mahdollisuuksia yllätyksiin.

– Kaikki muut joukkueet olivat edellisissä EM-kisoissa, joten lohko on kova ja vastustajat tasokkaita. Tiedämme olevamme altavastaajina, mutta yksittäisissä peleissä ja urheilussa kaikki on mahdollista.

Lindgren korostaa maajoukkueen rakennusprosessia. Joukkueessa on pelaajia, jotka ovat vasta ottamassa ensimmäisiä askelia maajoukkueessa ja pelaajat saavat kovia vastustajia vastaan arvokasta kokemusta.

– Meillä on joukkueessa useita nuoria ja kokemattomia pelaajia, ja he tarvitsevat tällaisia pelejä kehittyäkseen, sillä pelin taso on ihan erilainen kuin SM-liigassa. Tällaiset pelit näyttävät pelaajillemme millä tasolla esimerkiksi Mestarien liigassa pelataan, joten nämä ovat joukkueellemme hyvin tärkeitä. Näiden avulla pystymme ottamaan seuraavia askeleita eteenpäin, tähdentää Lindgren.

Serbian ja Suomen välinen lohkon avausottelu pelataan keskiviikkona 12.10. Nišissä. Norjan Suomi kohtaa Vantaan Energia Areenalla sunnuntaina 16.10. kello 16.00.

Suomen joukkue Serbiaa ja Norjaa vastaan:
Patrik Roslander (mv), GrIFK
Mikael Mäkelä (mv), Redbergslid (SWE)
Benjamin Helander, Rhein-Neckar Löwen (GER)
Christoffer Thor, Alingsås (SWE)
Gusten Montonen, AMO (SWE)
Santeri Vainionpää, Cocks
Fredrik Von Troil, GrIFK
Roni Syrjälä, Dicken
Kalle Kankaanpää, GrIFK (nimetty Richard Sundbergin, GrIFK, tilalle)
Viktor Grönmark, HIFK
Miska Henriksson, BK-46
Edward Hammarberg, Offersheim-Schwetzingen (GER)
Max Granlund, Alingsås (SWE)
Robin Granlund, GUIF (SWE)
Fredrik Karlsson, Lindesberg (SWE)
Jonathan Ekman, BK-46

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.