Miesten käsipallomaajoukkue Latvian turnaukseen valittu

Suomen miesten käsipallomaajoukkue osallistuu Riiassa, Latviassa pelattavaan neljän maan turnaukseen 6.-8.1.2023. Päävalmentaja Ola Lindgren on valinnut miehistönsä turnaukseen.

Lindgren on antanut maajoukkueen luottomiehille Patrik Roslanderille, Max Granlundille ja Benjamin Helanderille huilivuoron. Joukkueessa onkin entistä enemmän nuorempia pelaajia.

– Jatkamme sitä kehitystyötä minkä olemme aloittaneet, eli nuoret pelaajat saavat näyttöpaikkoja. Normaaliin joukkueeseen verrattuna muutama tuttu pelaaja ei osallistu tähän turnaukseen, sillä tiedämme jo heidän tasonsa, joten nyt nuoret saavat mahdollisuutensa, Lindgren valottaa.

Yhtenä mielenkiintoisena nimenä joukkueesta löytyy islantilaisessa Framissa pelaava Thorstein Gauti Hjalmarsson. 27-vuotias ja 190-senttinen sekä 87-kiloinen pelaaja on Islannissa asuva Suomen kansalainen.

– Hän on vasen pakki, joka on tehnyt Islannin liigassa paljon maaleja, mielenkiintoinen pelaaja. Hän on tänään saanut Suomen passin ja saamme hänet mukaan turnaukseen näytille, Lindgren kertoo.

Suomen ja Latvian lisäksi turnauksessa nähdään myös Viro ja Liettua. Lindgrenin mukaan turnauksen pääpaino on pelaajien kehityksessä eikä niinkään tuloksissa.

– En oikein tiedä mitä odottaa turnaukselta tulosten valossa, mutta tärkeintä on jatkaa työskentelyä nuorten pelaajien kehittämiseksi. On tärkeä, että he pääsevät pelaamaan tällaisia kansainvälisiä pelejä valmistautuakseen kohti tulevia kevään EM2024-karsintoja.

Suomen joukkue Latvian turnaukseen:

Mikael Mäkelä (mv), Redbergslid (SWE)
Joonas Klama (mv), TuS N-Lübbecke (GER)
Linus Lindberg, HK Varberg (SWE)
Thorstein Gauti Hjalmarsson, Fram (ISL)
Christoffer Thor, Alingsås HK (SWE)
Fredrik von Troil, GrIFK
Sebastian Säkkinen, BK-46
Robin Granlund, GUIF (SWE)
Edward Hammarberg, Ofterheim-Schwetzingen (GER)
Fredrik Karlsson, LIF Lindesberg (SWE)
Miska Henriksson, BK-46
Gusten Montonen, Amo HK (SWE)
Jonathan Ekman, BK-46
Viktor Grönmark, HIFK
Santeri Vainionpää, Cocks