Miesten käsipallomaajoukkue jatkaa EM-karsintoja kotiottelulla

Vantaan Energia Areenalla pelataan jälleen huipputason käsipalloa torstaina 11.3., kun Sveitsi saapuu Suomen vieraaksi. Suomi ja Sveitsi ovat lohkossa ilman pisteitä Tanskan ja Pohjois-Makedonian ollessa edellä.

Suomi ja Sveitsi ovat pelanneet EM-karsinnoissa ilman voittoja. Kovatasoisella Sveitsillä on takanaan kuitenkin MM-kisat, joskin varsin heikolla menestyksellä. Suomen maajoukkueen kapteenin Miro Koljosen mukaan Sveitsi on mielenkiintoinen vastustaja Suomelle.

-Sveitsi on todella mielenkiintoinen vastustaja. Sveitsi pelaa hyvää käsipalloa ja on mielenkiintoista kohdata maailman paras pelinrakentaja. Mielenkiintoista nähdä minkälaista peliä he lähtevät pelaamaan ennalta hieman heikompaa vastustajaa vastaan, Koljonen pohtii.

Koljosen mainitsema maailman paras pelinrakentaja on Sveitsin ja Rhein-Neckar Löwenin Andy Schmid. Schmid on tehnyt Sveitsin maajoukkueessa 935 maalia ja hän on lajin ehdottomia supertähtiä. Suomella tulee olemaan täysi työ pitää Schmid aisoissa.

-Schmidin pysäyttämistä ovat monet yrittäneet ja välillä siinä on onnistuttu ja välillä ei, mutta pitää pyrkiä olemaan aktiivisena ja häiritsemään häntä. Jos Sveitsi pelaa paljon seitsemän vastaan kuusi peliä se hankaloittaa Schmidin häiritsemistä, sillä Sveitsillä on koko ajan pieni ylivoima, mikä pakottaa meidät pelaamaan hieman passiivisemmin. Haastava tehtävä on edessä, Koljonen summaa Schmidiä vastaan pelaamista.

Suomi on pelannut viimeksi maaotteluita viime vuoden marraskuussa, kun se kohtasi Pohjois-Makedonian ja Tanskan EM-karsinnoissa. Ottelutauko on siis pidempi kuin Sveitsillä, joka on pelannut viimeksi tammikuussa MM-kisoissa. Suomen maajoukkueessa on odotettu kentälle paluuta.

-Joukkueella on hyvä fiilis ja odottava tunnelma, kun on ollut pientä taukoa maaotteluista. Tiedetään, että ollaan lohkossa altavastaajia, mutta kun pelataan kotona Sveitsi on Makedonian lisäksi maa, joka pitää pystyä haastamaan tosissaan, Koljonen kertoo joukkueen fiiliksistä.

-Kentällä tullaan näkemään nälkäinen Suomi, syksyn peleistä jäi paljon hampaankoloon. Tanskaa vastaan pelattu peli ei ollut vahva esitys meiltä, joten varmasti tullaan näkemään ryhdikkäämpi Suomi torstaina. Tiukka puolustuspeli tuo luottamusta koko peliin, pitää olla aggressiivisempia ja päästä vastustajaan kiinni.

Suomi kohtaa Sveitsin Vantaan Energia Areenalla torstaina 11.3 kello 18:00. Ottelu pelataan ilman yleisöä ja on nähtävissä YLE Areenassa.

Henrik Toft Hansen #23, DEN, Fredrik Forss #7, FIN and Miro Koljonen #3, FIN during Handball EHF EURO 2022 Qualification Finland – Denmark match between Finland and Denmark at the Vantaa Energia areena on 07. November 2020 in Vantaa, Finland. (Kalle Parkkinen/Newspix24)