Miehille kova lohko MM-karsinnassa

Vuoden 2019 käsipallon miesten MM-kisojen Euroopan karsintalohkot ensimmäisen vaiheen osalta arvottiin tiistaina 18.7. Euroopan käsipalloliiton EHF:n päämajassa Wienissä.

Tanskassa ja Saksassa pelattavaan MM-lopputurnaukseen pääsee Euroopasta suoraan neljä maata ja lisäksi 12 maata tulee karsintaan mukaan play-offs –vaiheessa. Lohkovaiheesta karsinnan aloittavat 23 maata, jotka arvottiin kuuteen karsintalohkoon.

Arpa heitti Suomelle vastaan Venäjän, Slovakian ja Luxemburgin. Ykköskorista arvotun Venäjän lisäksi muista koreista tulleet vastustajat eivät ole ainakaan helpoimmasta päästä. Karsintalohkosta ainoastaan voittaja etenee play-offs-vaiheeseen.

– Olisi lohko voinut toki helpompikin olla, mutta arvontoja voi aina spekuloida, eikä se mihinkään johda. Meidän päätähtäimemme on edelleen 2020 EM-kisoissa ja jos sinne aiomme päästä, pitää pystyä pärjäämään koviakin maita vastaan, päävalmentaja Kaj Kekki arvioi arvontatulosta.

– Venäjä on erittäin kova ja samoin on Slovakia. Ne olivat vastakkain viime karsinnoissa ja toinen peli päättyi tasan ja toisen Venäjä voitti yhdellä maalilla. Luxemburg on puolestaan aika meidän tasoisemme joukkue.

Kekki painottaa, että iso tähtäin on vasta seuraavissa kisoissa, mutta toki tavoitteita asetetaan myös nyt edessä oleviin karsintoihin.

– Tavoite on minimissään ottaa kaksi voittoa ja hakea siihen päälle yhtä kovaa voittoa kotona, Kekki linjaa.

– Kuten sanottu olisi siellä helpompiakin lohkoja ollut tarjolla, mutta toivotaan että tämä auttaa meitä sitten seuraavan tavoitteemme suhteen.

MM-karsinnat alkavat lokakuun 2017 lopulla ja lohkovaihe saadaan päätökseen jo tammikuussa 2018. Suomen lohkon otteluohjelmasta käydään parhaillaan neuvotteluja.