Miehet taistelivat tiensä EM-jatkokarsintaan

Miesten maajoukkue raivasi tiensä EM-jatkokarsintaan, vaikka lauantaina Karjaalla Luxemburgia vastaan tuloksena oli niukka tappio. Suomen vierasottelussa hankkima etumatka riitti kuitenkin jatkokarsintapaikkaan.

Ottelun alku oli melkoista asemasotaa ja maalitilin aukaiseminen oli työn ja tuskan takana. Kun Teemu Tamminen viimein vastahyökkäyksen päätteeksi heilutti verkkoa, otti Suomi saman tien otteen haltuunsa. Luxemburgin sortuessa ulosajoihin Suomi käytti tilanteen hyväkseen ja repäisi muutaman maalin etumatkan nopeasti.

Luxemburg sai rivejään kuitenkin järjestykseen ja puristi Martin Mullerin maaleilla itsensä uudestaan peliin mukaan. Samaan aikaan Suomen hyökkäyspeli alkoi takkuilla ja vieraat nousivat viiden maalin takaa tasoihin. Suomi sai Luxemburgin rynnistyksen kuitenkin pysäytettyä ja käänsi numerot niukasti edukseen tauon alla.

Toisen puoliajan alku edettiin käytännössä vuorotahtia. Suomi viimeisteli kohtuullisen tehokkaasti hyökkäyksistään, mutta ei saanut vastustajan hyökkäyspeliä kuriin. Jakson puolivälin alla Luxemburg siirtyi ensi kertaa johtoon ja samalla lisäuskoa mahdollisuuksiinsa.

Viimeisen kymmenminuuttisen alkaessa Luxemburg johti jo kolmella maalilla ja oli yhteismaaleissa enää kahden osuman päässä. Tiukassa paikassa Suomi kuitenkin kokosi rivinsä, tiivisti puolustuksensa ja Mikael Mäkelän pari tärkeää torjuntaa sekä Roni Syrjälän kaksi nopeaa maalia helpottivat tilannetta.

Loppu edettiin jälleen tasatahtia ja vaikka Luxemburg pääsi lopussa kääntämään ottelun voitokseen, ei Suomen jatkopaikka enää toden teolla ollut uhattuna.

Suomi – Luxemburg 27-29 (12-11)

Suomi EM-jatkokarsintaan yhteismaalein 55-52.

Suomen maalit: Teemu Tamminen 11, Robin Sjöman 4, Roni Syrjälä 4, Miro Koljonen 3, Nico Rönnberg 3, Benny Broman 1, Andreas Rönnberg 1

Ulosajot: Suomi 3 x 2 min, Luxemburg 7 x 2 min.

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.