Kekki: ”Kokonaistulos oli tärkein”

Miesten maajoukkueen päävalmentaja Kai Kekki oli yhtä aikaa hiukan pettynyt ja hyvin tyytyväinen lauantaisen Luxemburgia vastaan pelatun EM-karsinnan play offs -kierroksen kohtaamisen jälkeen.

Suomi kärsi Karjaalla kahden maalin tappion, mutta nappasi EM-jatkokarsintapaikan kolmen maalin turvin.

– Tappioon olen pettynyt, henkisesti me haimme tästä ottelusta voittoa. Totta kai kokonaistulos oli kuitenkin tärkein, Kekki sanoi.

– Tällä varmistui kerralla kaksien EM-karsintojen suora lohkovaiheen paikka, joten toivottavasti tästä saadaan nostetta koko suomalaiselle käsipallolle.

Ottelun panokset näkyivät Suomen pelaamisessa lauantaina. Peli oli pitkät tovit väkinäistä, eikä tahtonut aueta kunnolla.

– Vähän oltiin jäässä sekä kenttäpelaajat että maalivahdit, emme pelanneet samalla lailla vapautuneesti kuin vierasottelussa. Kyllä viiden maalin johtoasema varmasti vähän jännittikin, sen näki heti alussa kun emme saaneet palloja maaliin mistään, Kekki totesi.

Päävalmentaja painotti kuitenkin, että mitenkään ennakkoon voittaneena Suomi ei kentälle lauantaina lähtenyt.

– Ei siitä ollut kyse. Pelaajat olivat hyvin latautuneita ja valmistautuminen oli kohdillaan. Enemmän meni varmasti jännityksen piikkiin.

Lue myös raportti ottelusta.

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.