Kroatia liian kova pala Suomen miehille MM-karsinnassa

Miesten käsipallomaajoukkue oli odotetun ahtaalla MM-karsinnan viimeisen vaiheen kotiottelussaan Kroatiaa vastaan keskiviikkona. Maailman huippumaihin lukeutuva Kroatia haki Suomen hyvästä taistelusta huolimatta Vantaan Energia Areenalta selkeän voiton lukemin 21-34.

Suomi pysyi ottelun alun suhteellisen hyvin vieraiden kyydissä, mutta kymmenen minuutin pelin jälkeen Kroatia näytti jo hiukan karkaavan. Suomen maalivahti Mikael Mäkelän parin huipputorjunnan myötä peli pysyi vielä suhteellisen tasaisena. Suomella oli kuitenkin suuria haasteita maalinteossa Kroatian fyysistä ja isokokoista puolustusta vastaan, eikä maalinteko onnistunut 7 metrin viivaltakaan. Mäkelän torjunnat pitivät Suomea pelissä jotenkin mukana, mutta tauolle mentäessä Kroatian johto oli jo seitsemän maalia.

Toisen jakson alussa Suomi pääsi hiukan kaventamaan ensin, mutta vähitellen ero alkoi jälleen kasvaa. Suomen hyökkäyspeli toimi 7 vastaan 6 avausjaksoa paremmin, mutta ilman maalivahtia hyökkääminen antoi Kroatialle myös muutaman helpon maalin.

– Se toi meille enemmän maalipaikkoja, mutta siinä pitää olla myös tarkkana, eikä virheitä saa tulla. Niitä alkoi nyt tulla varsinkin lopussa, kun ehkä hiukan väsyimme, Suomen parhaana palkittu, viisi maalia heittänyt Robin Granlund totesi.

Ottelun loppua kohden Suomelle tuli helppoja pallonmenetyksiä ja Kroatia venytti eron tavoittamattomiin jo hyvissä ajoin. Selvästä tappiosta huolimatta Suomen päävalmentaja Ola Lindgren näki otteissa hyvää. Kokemusta ainakin kertyi, sillä Lindgren antoi peliaikaa kaikille pöytäkirjaan merkityille pelaajille.

– Vuosi sitten kohtasimme toisen huippumaan Tanskan ja silloin olimme hävinneitä jo ennen peliä, mutta nyt yritimme enkä voi olla joukkueeseen pettynyt, Lindgren sanoi.

– En odota, että pystyisimme voittamaan Kroatian tasoista joukkuetta, mutta näistä peleistä opimme parhaiten etenkin, kun teemme parhaamme. Yritimme välillä ehkä vähän liikaakin, mistä kertoo 19 teknistä virhettä.

Maat kohtaavat toistamiseen lauantaina Kroatiassa ja yhteismaalein parempi etenee MM-lopputurnaukseen.

MM-karsintaa, 2. vaihe, 1. osaottelu, Vantaa:
Suomi – Kroatia 21-34 (9-16)

Suomen maalintekijät: Robin Granlund 5, Fredrik Karlsson 3, Gusten Montonen 3, Miska Henriksson 2, Linus Lindberg 2, Santeri Vainionpää 2, Viktor Grönmark 1, Benjamin Helander 1, Roni Syrjälä 1, Sebastian Säkkinen 1

2 min. ulosajot: Suomi 4 x 2 min, Kroatia 1 x 2 min

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.