”Kotikentällä ja kotiyleisöllä iso merkitys”

Riihimäen Cocksin ja Suomen miesten maajoukkueen kantaviin voimiin kuuluva Nico Rönnberg valmistautuu Cocksin kanssa kiirastorstaina alkaviin SM-liigan välieriin. Haasteita riittää kotimaisen kauden huipennuksen lisäksi myös maajoukkuepaidassa EM-karsinnoissa.
Cocks on pelannut kauden aikana todella tiukkaa tahtia, kun ohjelmassa on SM-liigan ohella ollut EHF Cupia ja viikonloppuna mestaruuteen päättynyttä Baltian Liigaa. Tämä on kuitenkin Rönnbergin mukaan palvellut hyvin eri tavoitteita.

– Totta kai maajoukkuettakin ajatellen Cocksin pelaajille on merkinnyt paljon päästä pelaamaan kovia kansainvälisiä pelejä, Rönnberg sanoo.

– Mielenkiinnolla odotetaan karsintaotteluita totta kai, mutta nyt fokus on ensin SM-liigan välierissä. Hyvä asia on se, että nyt tahti vähän rauhoittuu ja pääsemme laittamaan myös kroppaa kuntoon ja vähän lepäämäänkin kevättä varten.

Suomi aloitti EM-karsinnat sensaatiomaisella vierasvoitolla Itävallasta ja vaikka toisessa ottelussa tuli tappio lohkon ennakkosuosikki Espanjaa vastaan, on lähtökohta toukokuun alun otteluihin Bosnia-Hertzegovinaa vastaan hyvä. Kesäkuussa Suomi kohtaa vielä kotonaan Itävallan ja vieraissa Espanjan.

Suomi kohtaa 4.5. Vantaan Energia Areenalla Bosnia-Hertsegovinan ja samat maat kohtaavat kolme päivää myöhemmin Bosniassa.

– Vierasvoitto Itävallasta oli todella hieno juttu meille. Etenkin kotona Bosnia-Hertzegovinaa ja Itävaltaa vastaan meillä on ehdottomasti mahdollisuus ottaa lisää voittoja, Rönnberg sanoo.

– Kotikentän ja kotiedun merkitys on aina iso. Sarjassa se korostuu nyt pudotuspelivaiheessa ja maajoukkueessa totta kai yhtä lailla.

Kotikenttä 4.5. on varmasti alla, mutta se varsinainen kotietu luodaan kentän laidalla.

– Toivottavasti katsomoon tulee paljon väkeä, me todella tarvitsemme sen kannustuksen sieltä. Energia Areenalle mahtuu yleisöä ja kun määrä alkaa olla nelinumeroinen, niin fiiliskin nousee automaattisesti.

Pääsyliput ennakkoon erittäin tärkeään kotiotteluun Bosnia-Hertsegovinaa vastaan ennakkoon täältä: https://www.lippuagentti.fi/event/view?id=2500

EM-jatkokarsinnan lohkotilanteet ja otteluohjelmat EHF:n sivuilla:

https://www.eurohandball.com/ech/men/2018/round/2/Qualification+2

 

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.