Naisten maajoukkue Färsaaret 4.6.2021

Käsipallonaiset taipuivat Färsaarille

Naisten käsipallomaajoukkue aloitti EM-karsintojen ensimmäisen vaiheen Färsaarilla pelattavassa turnauksessa. Avausottelussaan Suomi kohtasi turnauksen emäntämaan ja hävisi niukasti 19-21 (10-9).

Suomi tuli otteluun hyvin ja oli repäissyt jo 6-2-johdon alkuminuuteilla. Sen jälkeen maalihanat tukkeutuivat ja Suomi oli yli viisi minuuttia maaleitta. Samaan aikaan Färsaaret oli kirinyt kantaan, mutta ohi se ei vielä ensimmäisellä puoliajalla päässyt.

Toisen puoliajan alkuun Suomi tuli taas vahvasti pitäen Färsaaret maaleitta ensimmäiset yhdeksän minuuttia, mutta samaan aikaan Suomi sai tehtyä vain kaksi maalia. Färsaaret nousi kuitenkin rinnalle ja ohi ollen loppuhetkillä sen verran vahvempi, että pystyi pitämään johtonsa loppuun saakka.

– Peli meni vähän ylös ja alas. Aloitimme hyvin, mutta sitten Färsaaret pääsi taas mukaan. Samaten toisen puoliajan alku oli meiltä hyvä, mutta jouduimme pelaamaan puolustuksessa liikaa nainen vastaan nainen ja he pääsivät rankaisemaan keskeltä. Lisäksi meille tuli ulosajoja ja jouduimme pelaamaan paljon 5 vastaan 6 ja Färsaaret käytti ne paikat hyvin ja he pääsivät laidoilta tekemään maaleja, päävalmentaja Tomas Westerlund aloitti ottelun perkaamisen.

– Hyökkäyksessä sitten osuimme tolppiin ja missasimme joitakin hyviä paikkoja. Siinä se parin maalin ero sitten tulikin, Westerlund jatkoi.

Suomi päättää ensimmäisen karsintavaiheen kohtaamalla lauantaina Israelin. Suomi tarvitsee ottelusta voiton pitääkseen jatkohaaveensa elossa. Israel ja Färsaaret kohtaavat vielä turnauksen päättävässä ottelussa sunnuntaina.

– Positiivista oli, että joukkue tsemppasi koko 60-minuuttisen eikä antanut periksi missään vaiheessa. Ei tämä karsinta ole vielä loppu ja meidän onkin voitettava lauantaina Israel parilla maalilla, että jatkohaaveet säilyvät. Nyt ladataan tässä akkuja ja katsotaan vähän, millainen joukkue Israel on.

Westerlundin mukaan lauantain vastustaja on aika lailla samaa tasoa Färsaarien kanssa.

– Se on vähän samanlainen joukkue kuin Färsaaret. Heillä on ehkä pari parempaa pelaajaa, mutta Färsaarilla on leveämpi kokoonpano. Israelilla on kaksi todella hyvää takapelaajaa, joiden kanssa saamme olla tarkkana.

Suomen ja Israelin välinen ottelu alkaa kello 20.00.

EM-karsinnan ensimmäinen vaihe, Torshavn, Färsaaret

Suomi-Färsaaret 19-21 (10-9)

Suomen maalintekijät: Emma Aarnio 7, Madeleine Lindholm 3, Ellen Voutilainen 2, Matilda Peitsaro 2, Nicolina Fredrikson 2, Anna Lindholm 1, Ingrid Degerth 1, Linn Wentzel 1

2 min. ulosajot: Suomi 5 x 2 min, Färsaaret 4 x 2 min