Naisten maajoukkue tarrasi vielä jatkomahdollisuuteen EM-karsinnassa

Naisten maajoukkue otti perjantaina Färsaarille kärsityn tappion jälkeen lauantaina voiton Israelista Färsaarilla käytävässä EM-karsintaturnauksessa ja säilytti vielä mahdollisuudet edetä karsinnan seuraavaan vaiheeseen.

Suomi otti otteen kamppailusta heti alusta lähtien ja johti kamppailua avausjakson läpi niukalla erolla. Tauon alla Suomen johto venyi ensi kertaa neljään osumaan.

Toisen jakson alkupuolella Suomi kävi jo kuuden maalin johdossa, mutta Israel puristi uudestaan lähemmäs. Suomi piti kuitenkin johtoasemastaan kiinni loppuun saakka ja voittomarginaali oli lopulta sama neljä maalia kuin jo tauolla.

– Peli oli aika hyvin hallussa alusta asti, teimme hyviä ratkaisuja kentällä tänään. Israel ei oikein missään vaiheessa päässyt mukaan taistelemaan voitosta. Lopussa oli mennä tiukalle ulosajojen myötä, mutta niitä toki tuli Israelillekin, Suomen päävalmentaja Tomas Westerlund kertasi.

– Tämä oli meiltä paljon parempi peli kuin perjantaina. Puolustus toimi paremmin sekä 6-0- että 5-1-muodossa ja hyökkäyksessä saimme paljon enemmän paikkoja kuuteen metriin, mikä näkyi sitten maalimäärässä.

Tulos merkitsi sitä, että Suomen jatkohaaveet ovat edelleen elossa. Karsintalohkon ykkössija vaatisi sunnuntaisessa Färsaarten ja Israelin kohtaamisessa Israelin voittoa korkeintaan viiden maalin erolla.

– Toivotaan, että Israelilla riittää taistelutahtoa vielä sunnuntaille. Meillä on mahdollisuus, mutta voimme nyt vain seurata sivusta, miten lopulta käy, Westerlund totesi asetelmista.

– Joka tapauksessa olen erittäin tyytyväinen siihen miten pelaajat tänään kentällä esiintyivät.

EM-karsinnan ensimmäinen vaihe, Torshavn, Färsaaret

Israel – Suomi 24-28 (10-14)

Suomen maalintekijät: Nicolina Fredrikson 7, Johanna Hilli 7, Emma Aarnio 6, Ella Holopainen 4, Anna Lindholm 2, Matilda Peitsaro 2

2 min. ulosajot: Israel 6 x 2 min., Suomi 5 x 2 min.

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.