Käsipallon kilpailutoiminta liiton sarjoissa päättyy kauden 2020-21 osalta

Käsipallon kilpailutoiminta liiton sarjoissa päättyy kauden 2020-21 osalta

Liittohallituksen päätös 24.4.2021:

  • Kilpailukausi 2020-21 päättyy
  • Mitalit ja mestaruudet jaetaan ainoastaan miesten SM-liigassa ja naisten SM-sarjassa (jaettu 23.-24.4.)
  • Pelattuja otteluita ei mitätöidä, vaan tilastot ja sarjataulukot säilyvät arkistossa, vaikka sijoituksia ei jaetakaan kuin miesten SM-liigassa ja naisten SM-sarjassa.

Tutustuttuaan Suomen hallituksen exit-strategiaan Käsipalloliiton liittohallitus joutui tekemään väistämättömän päätöksen kilpailukauden 2020-21 päättämisestä lukuunottamatta naisten SM-sarjaa ja miesten SM-liigaa.

Suomen hallitus on linjauksensa mukaan mahdollistamassa sisällä tapahtuvan kilpailutoiminnan vasta heinäkuussa. Vaikka linjasta alueellisesti poikettaisiin koronatilanteen hellittäessä, kilpailukauden takarajaksi määritelty toukokuun loppu tulee vastaan liian nopeasti valtakunnallisen kilpailutoiminnan kannalta.

Esimerkiksi pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi, että alle 20-vuotiaiden ohjattu harrastustoiminta on mahdollista sisätiloissa 3.5. lähtien, mikäli aluehallintovirastot avaavat hallit. Harjoittelu tulee kuitenkin tapahtua lähikontakteja välttäen ja ryhmän koko harrastetilaan sopeuttaen. Koska rajoituksia avataan vähän kerrallaan, on valtakunnallinen kilpailutoiminta viimeisenä vuorossa, eikä ole realistista odottaa sen tapahtuvan enää toukokuussa.

On tärkeää, että käsipallotoiminta jatkuu paikallisesti rajoitusten puitteissa ja harjoitusten ohella voidaan pelata myös harjoitusotteluita heti kun se on mahdollista.

Ulkotiloissa tapahtuvaa toimintaa avataan nopeammin, joten beach-käsis kannattaa ottaa mukaan ohjelmaan kesällä. Ensimmäinen turnaus kalenterissa on Beach Cup Turussa 14.-15.8.

Käsipalloliitto on rakentanut yhteistyössä seurojen kanssa turnauskalenteria, jonka avulla on tarkoitus elävöittää seurojen järjestämät turnaukset uuteen kukoistukseen. Kaikki ideat ovat tarpeen, kun mietitään käsipallon jatkamista, pelaajien pitämistä käsipallon parissa ja uuden kauden rakentamista.

 

 

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.