Kaj Kekki aloittaa Käsipalloliiton huippu-urheiluvastaavana

Suomen Käsipalloliiton huippu-urheiluvastaavaksi on valittu Kaj Kekki. Pitkän linjan käsipalloilijana tunnetun Kekin ensisijaisiin tehtäviin kuuluu käsipallojärjestelmän kokonaisvaltainen kehittäminen edistämään suomalaisen käsipallon kansainvälistä menestymistä.

Käsipalloliitto lähti hakemaan huippu-urheilusta vastaavaa henkilöä valmennuspäällikkö Ken Sireniuksen jäätyä viime syksynä kahden vuoden opintovapaalle. Huippu-urheiluvastaavan tärkeimmiksi tehtäviksi määriteltiin pelaajaurapolun ja valmennuskentän edelleen kehittäminen.

”Kun Kaj Kekki vapautui keväällä muista tehtävistä, olimme häneen yhteydessä ja hän kiinnostui tehtävästä. Laajan käsipallouransa, kokemuksensa ja valmennusnäkemyksensä kautta uskon, että hän on oikea henkilö tähän tehtävään”, Suomen Käsipalloliiton liittohallituksen puheenjohtaja Jari Laine kertoo.

Kekille uusi tehtävä avautui yllättävänä, mutta erittäin mieluisana mahdollisuutena. Tehtävä on aluksi määräaikainen.

”Olin jo päättänyt pitää taukoa valmennuksesta muutaman vuoden ajan, mutta kun tuli tilaisuus jatkaa lajin parissa mielenkiintoisessa tehtävässä, päätin tarttua tilaisuuteen. Uskon pitkän kokemukseni ja koulutustaustani tuovan lisäarvoa tuleviin tehtäviini. Odotan innolla uuden projektin alkamista”, Kaj Kekki sanoo.

Kekin ura sekä cv kertovat puolestaan, Kekillä on muun muassa korkein mahdollinen koulutustaso käsipallossa: Master of Science EHF Master Coach 2019.

Huippu-urheiluvastaavan toimenkuvaan kuuluu maajoukkueiden kehityssuunnitelman ja huippu-urheilustrategian toteuttaminen yhteistyössä päävalmentajien kanssa, valmennusvaliokunnan työnjohtaminen sekä liiton maajoukkuekalenterin suunnittelu ja toteutus. Lisäksi tehtäviin kuuluu yhteistyö Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön kanssa joukkuelajien asiantuntijaryhmän, pelianalyytikkoryhmän sekä valmennuspäällikköverkoston jäsenenä.

Lisätietoja

Jari Laine

liittohallituksen puheenjohtaja

jari.laine@finnhandball.net