Hollanti kaatoi Suomen miehet kolmannessa kohtaamisessa

Suomen ja Hollannin miesten tiivis viikonloppu päättyi sunnuntaina kolmanteen kohtaamiseen Myyrmäessä. Hollanti vei sunnuntain kamppailun nimiinsä selkein numeroin 35-23 (18-10).

Tasaisten alkuminuuttien jälkeen Hollanti nykäisi nopeasti neljän maalin karkumatkalle. Ero pysyi samana avausjakson puolivälin yli, mutta tämän jälkeen Suomen maalihanat tukkiutuivat täysin ja Hollanti tuplasi johtonsa. Kahdeksan maalin ero oli taululla myös tauolle mentäessä.

Tauon jälkeen pelattiin jälleen tasatahtiin, kunnes Hollanti kymmenennen minuutin kohdalla alkoi hivuttautua lopullisesti karkuun ja ero kasvoi yli kymmeneen maaliin. Ottelun loppu pelailtiin jälleen tasaisemmin ja Hollannin voittomarginaaliksi jäi 12 maalia.

Raskas urakka painoi selkeästi Suomen nuoren joukkueen jaloissa ja ajoittaisista hyvistä jaksoista huolimatta virheitä tuli liikaa.

– Tuloksellisesti tämä oli lähellä perjantain ottelua, mutta pelillisesti selvästi parempi. Väsymys näkyi virheinä, mutta hyvääkin peliin mahtui, Suomen päävalmentaja Kaj Kekki arvioi.

– Näimme että meidän pitää pystyä ihan huippuesitykseen jotta pystymme kunnolla haastamaan Hollannin tasoisen joukkueen – lauantaina tähän pystyttiin, mutta nyt ehkä nähtiin mikä ero todellisuudessa tällä hetkellä on.

Viikonloppu oli lähtökohtaisesti Suomelle haasteellinen muutaman avainpelaajan jouduttua loukkaantumisten takia jäämään pois.

– Alkuperäiset suunnitelmat menivät sen myötä vähän uusiksi. Nyt nuoret, vähemmän pelanneet saivat paljon hyviä minuutteja ja pääsivät näyttämään. Se oli ilman muuta jatkoa ajatellen positiivinen asia. Toinen puoli oli sitten se, että rasitusta tuli vähän liikaakin ja se näkyi sitten ennen kaikkea tänään, Kekki mietti.

Miesten maaottelu, Myyrmäki, Vantaa:
Suomi – Hollanti 23-35 (10-18)

Suomen maalit:
Ian Martin 3, Anton Remy 3, Richard Sundberg 3, Roni Syrjälä 3, Teemu Tamminen 3, Fredrik Forss 2, Robin Sjöman 2, Benny Broman 1, Kristian Jansson 1, Jani Tuominen 1, Theo Westerlund 1

2 min. ulosajot: Suomi 2×2 min. (+ Teemu Tamminen, suora sulkeminen), Hollanti 5×2 min.

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.