T-96 ensimmäinen ottelu Vilnassa pelattu

(FIN 29-LIT 33)

Päivä nr 2 Vilnassa alkoi heti kello 8.30 aamupalalla. Bussikuljetus treeneihin kello 9.15-10.15 oli luvattu meille klo 9.00. Tytöt söivät kunnon aamupalan ja olivat valmiina lähtöön klo 9.00… No kuten joskus käy kun ei ole kotona pelaamassa niin kaikki asiat ei aina mene ihan kaavan mukaan… Bussi tuli kuin tulikin kello 10.15. ja treenit pidettin hallilla heti saavuttuamme. Mutkien kautta tultiin mutta hienosti tytöt vetivät kunnon ottelua edeltävän treenin + 8 asteisessa hallissa.

Seuraava haaste vastassa oli 17.45 alkava Liettua peli. Hallille saavuttiin ja valmistelut ottelua varten alkoi heti. Samaan aikaan kun tytöt valmistautui otteluun oli hallissa menossa T-96 BELR-POL. Nopeatempoiset joukkueet pelasivat kovaa sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa. Loppulukemat oli BELR-POL, 24-29.

Kun summeri soi, oli sitten meidän ja järjestäjämaa Liettuan vuoro astua kentälle. Olemme pelanneet Liettuaa vastaan parikin kertaa ja jokainen kerta peli on tiukkaa vääntämistä, lopputulos voi olla voitto tai häviö vähän riippuen päivästä. Viime kerralla kun heidät tapasimme voitimme heidät + 2:lla maalilla European Openissa. Tavoite tänään oli pelata semmoinen peli että me joukkueena olisimme tyytyväisiä omaan suoritukseen.

30 min jälkeen, peli alkoi…

Molemmat joukkueet aloitti ottelun todella kovalla puolustuksella mutta varovaisella hyökkäyksellä… Ensimmäinen täysosuma tuli Liettualaisilta jonka jälkeen Emilia onnistui täräyttämään pari täysosumaa… Emilian kaksi täysosumaa antoi bensaa meidän muille pelaajille mikä teki meistä vahvempia sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa. Yhtäkkiä lukemat oli meille 5-2 iso syy oli meidän hienot nopeat pistohyökkäykset laidoille. Tässä vaiheessa summeri soi Liettuan päässä ja oli time-outin paikka. Peli jatkui ja tytöillä oli kova tsemppi sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa mutta niin myös Liettualaisilla…

Teknillisistä virheistä meidät rankattiin heti oli se sitten hyökkäyksessä tai puolustuksessa. Pakka pidettiin puolustuksessa kiinni vaiheittain todella kovaa ja Lotan hienot nopeat syötöt laidoille loi mahdollisuuden nopeille laidoillemme koko ajan pitää meitä ottelussa mukana. Puolustuksessa pienet väärin sijoittumiset ja liikkumiset antoi Liettualaisille mahdollisuuden tasoittaa jonka he myöskin teki. Aamulla treeneissä painotettiin alastulojen tärkeyyttä ja se asia meidän tytöt osasi hyvin. Ekalla puoliajalla Liettua pääsi 2 nopeeseen juoksuun.

Tuomareiden mukaan peli oli nähtävästi kova kun sekä meidän viivapuolustaja Jessika että kaksi meidän takapelaaja ehti jäähylle jo ensimmäisellä puoliajalla. Tällä puoliajalla Liettualaisille tuomittiin 6 pilkkua ja samalla meille 3 ulosajoa. Meille tuomittiin tällä puoliajalla 2 pilkkua. Puoliajalla mentiin lukemin 14-16 Liettualaisille.

Puoliajalla kopissa käytiin läpi korjattavat kohdat sekä erityisesti ne asiat mitä haluttiin vahvistaa ja tehdä vieläkin enemmän tässä ottelussa. Toinen puoliaika Liettualaiset tuli kuitenkin kovaa ja rankaisi meidät kovalla kädellä ja lukemat oli nopeasti -6. Timeoutin jälkeen saimme kuitenkin taas peli ilo takaisin ja ruvettiin takoa pikkuhiljaa parempia onnistumisia sekä pakeilta että viivalta. Pari makeata laita juoksua yhdessä viivamaalien kanssa teki terästä ja olimme taas mukana ottelussa tilanteessa 26-28.

20 min jälkeen otettiin timeout ja asenne oli mennä loppuun asti tilanteissa eikä antaa periksi… Liettualla oli sama asenne ja oli sitten loppujenlopuksi voittaja numeroin 29-33.Toisella puoliajalla Liettualle tuomittiin 3 pilkkua ja meille 2. Pelattiin peli loppuun asti ja jaksettiin tehdä duunia vaikka peli oli intensiivinen, kovatempoinen ja ajoittain haastava. Hienoa käsipallossa on lajin kovatempoisuus sekä asenteen tärkeä osa pelin luonnetta. Kun pelaajat joukkueena onnistuu luomaan lisäenergiaa hyvistä ratkaisuistaan sekä puolustuksessa että hyökkäyksessä ja samalla onnistuu jättämään epäonnistumiset menneisyyteen niin heillä on kaikki mahdollisuudet onnistua pelissä kuin pelissä…

Tänään Liettua oli parempi. Huomenna taas uusi pelipäivä edessä, herätys 8.30 aamupalalla.

Liettua- FIN, 33-29.

Kaikki Maalintekijät FIN:

Sjölund 7 (5+2), Valkamo 4, Salokivi 4, Gustafsson 3, Gammals 3, Böckelman 2, Salenius 2, Andersson 1, Nyholm 1, Ojala 1, Holopainen 1.

Parhaat Maalintekijät LIETTUA:

Sidlauskyte Klaudia 11 (7+4), Burkaite Greta 7, Verbodik Inesa 5 (4+1), Trusyte Gerda 3…..

 

 

 

 

 

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

4 Vastaukset
  1. PekkaP says:

    Hieno homma! Kun vielä saataisiin matsit kuvattua ja striimattua tänne kotosuomeen niin avot!

    • michaelabockelman says:

      Tässä linkki josta yritetään saada t96 streamitoimimaan. Tällä hetkellä streami ei vielä toimi wifin puutteeb takia. Peli alkaa klo 17.30. Linkki: bambuser.com ja sieltä kanava Finhandist98

Kommentointi on suljettu.