T02-landslaget: EM i Georgien dag 9

Med gårdagens match var grundspelen avklarade. Tre förluster och en vinst var tillräckligt för att få oss med i kampen för en möjlig femte placering. Vi hoppas ni håller er uppdaterade med att kolla på våra redan spelade grundspel via följande länk.
Som det tydligt syns i våra matchresultat så har samspelet och andan i laget blivit bättre och bättre för varje match. Den första matchen mot Georgien borde definitivt varit en vinst medan den brutala förlusten mot Schweiz inte heller smakade något vidare. Mot det tredje matchen började vi skärpa oss, vilket ledde till vinst och fastän sista grundmatchen var till motståndarlagets fördel så jobbade vi betydligt mer som en enhetlig grupp än vad vi gjorde i de föregående matcherna (vilket ni kan läsa om i våra tidigare dagsberättelser).

Fredag 9.8
Dagen började som vilken annan dag med en relativt tidig morgonpromenad (klo 8.00) vilket uppföljdes av den traditionsenliga morgonmålsbuffén. Vad som kom senare under dagen var mer avvikande.
Klockan 8.15 ”sharp” drog minibussen iväg med tre av våra spelare med titeln ”best player of the match”, som de plockat med sig under en av de fyra grundmatcherna, Sara då med två av dessa priserna (+ Coach Mecca). De fick äran att träffa den berömda Anja Althaus, som spelat professionell handboll i över 20 år med tre Champions League vinster. Anja delade med sig om sina upplevelser inom handboll och hemligheterna om hur hon lyckats uppnå sina mål inom sporten. Föredraget var mycket intressant då man fick en insyn till hur ett liv inom professionell handboll kan se ut och vad för vägar det lönar sig och ta för att uppnå detta liv.
Medan de tre spelarna lyssnade på Anja låg resten av schacket på hotellet. Kortspel och välförtjänta ”powernaps” var de mest populära aktiviteterna. Då hela laget var återförenat (ca kl. 11) tog vi en snabb lunch innan vi fortsatte de avvikande aktiviteterna med en liten shoppingresa till ”East point shopping centre”, vilket låg mer än ett par kilometer från hotellet. När vi väl kom fram efter den långa bussresan fick vi dryga två timmar att fritt gå runt i de olika butikerna. Klockan tre var det samling varpå vi åt en gemensam middag i en italiensk restaurang. Vi avnjöt 19  pizzor och en ensam hamburgare under de nästa en och en halvtimmarna. Därefter tog vi bussen hem till hotellet, som följdes av en halvtimmes ”chillande”. När klockan slog 19 var det återigen dags för mat:)
Lite senare började vi gå igenom morgondagens match mot de snabba tjejerna från Färöarna. Efter ett långt snack om deras spelteknik och svagheter drog vi slutsatsen att ett aktivt försvar och ett genomträngande anfall var nyckeln till en vinst. Då vi kom tillbaka till rummen var klockan redan läggdags (förutom till ovanstående textens skrivare) då morgondagens start är rekordtidig med morgon”snacken” redan klockan 7.00.
Ps: Dear cleaners har varit vänliga nog och moppat golvet men lämnat lakanbytet till nästa gång:)

Room 503 over and out! (Stella och Karla)

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.