T02-landslaget: EM i Georgien dag 8

Dagen började med en lyxig och välförtjänt sovmorgon. Som vanligt gick vi på en morgonpromenad för att väcka kroppen och sedan åt vi frukost. 11-tiden var det dags för matchpalaver, då vi såg på första halvleken av dagens motståndares tidigare spel och analyserade vad de gjorde i anfall, försvar och mål. Vi tittade även på highlights från vårt eget spel mot Lettland, för att få en extra boost motivation inför dagens match.

Efter våran matchpalaver började vi förbereda oss för match. Vissa spelade kort tillsammans för att stärka stämningen i laget, medan vissa tog en tupplur för att ladda krafterna för matchen. Sedan var det dags för den traditionella, utsökta hönan med det torra riset.

När det närmade sig matchdags packade vi ihop vårt pick och pack och startade färden mot hallen. Under uppvärmningen taggade vi till riktigt ordentligt och var redo för att möta Litauen.

Första halvleken inledde vi starkt. Matchen var rätt så jämn under hela halvleken och vi visade mycket vilja och kämparglöd. När summern gick för halvtid stod ställningen ändå 14-11 till Litauen.

Andra halvleken började vi även starkt och matchen blev desto jämnare. Vi kom till och med ikapp och då cirka 5 minuter av andra halvleken spelats var ställningen 15-15. Därefter tappade vi tyvärr fokuset och försvaret började läcka. Vi glömde bort att prata i försvaret och viljan att kämpa för fullt försvann även i försvaret. Detta gjorde det rätt så enkelt för motståndarna att springa igenom vårat försvar, eller passa till linjerna som stod rätt så lediga vid 6m. Matchen slutade 34-23

Efter matchen käkade vi ett äkta georgiskt, heimbakat, ytterst exotiskt bröd. Vi åt också middag, som även denna måltid bestod av kyckling, och för omväxlingens skull potatis! Efter det blev det kauppareissu and movie-night då vi såg på White Chicks tillsammans.

Till matchens bästa spelare valdes idag Sara Sandelin som gav en stark insats även i dagens spel. Saras kommentarer om matchen:

⁃ Jag tycker att vi kämpade bra matchen igenom och att vi stundvis hade väldigt bra spel. Dock började vi stressa lite i kontringarna i andra halvleken och försvaret läckte även en aning. Vi hade ändå mycket bättre samspel i dagens match än i tidigare matcher.

En av våra målvakter, Stella blev idag skjuten i huvudet på en straff och vi frågade henne om hennes känslor angående incidenten:

⁃ Nå jo, jag skulle känna mig bättre ifall hon skulle ha fått ett rött kort!

Som tur klarade sig Stella ändå oskadd!

Coach Meccas kommentarer om matchen:

⁃ Bra övergångspel i början på andra halvleken och bra start på matchen. Starkt försvar i första halvleken. Många bra skott och genombrott samt flera lyckade inspel till linjen. En sämre sak var att vi tappade konceptet i försvaret efter 12 minuter in i andra halvleken och vi slutade prata med varandra, vilket betydde att de kunde utnyttja samma grejer om och om igen, och där avgjordes matchen. Inför nästa match måste vi prata mera i försvaret hela matchen igenom.