P98:n hyvä nousu toisella jaksolla ei riittänyt Viron kaatoon

Viro – Suomi 31 – 25  (18-9)

P98 aloitti Janis Grinbergasin muistoturnauksen Vilnassa kuuden maalin tappiolla Viroa vastaan. Ottelu oli käytännössä jo ratkennut ensimmäisellä puoliajalla, sillä virolaiset saivat jyrättyä itselle yhdeksän maalin johdon tauolle mentäessä. Toiselle jaksolle saapui sitten aivan toisenlainen Suomi, mutta ero vastustajaan oli liian suuri, ja pisteet menivät eteläiselle naapurille.

Kahdeksan minuuttia ottelun alkamisesta suomalaiset pysyivät pelin juonessa mukana, mutta sitten tuli noutaja. 3 -3 tilanteesta virolaiset repäisivät kuuden minuutin aikana kuuden maalin eron, ja Suomi ei saanut ainuttakaan. Suomalaisten otteet olivat pehmeitä yrityksiä ja virolaiset painoivat päälle väellä ja voimalla. Vastustajan heitot, kuviot ja itseluottamus jäädyttivät suomalaisten otteet täysin. Kentällä oli kaksi aivan eri tasolla olevaa joukkuetta. Viron tekninen taito ja pelaajien röyhkeys lamauttivat suomalaisten yritykset ja pojat jäivät pahasti naapurin jalkoihin.

Vaikka tilanne näytti toisen puoliajan alussa jo selvältä, niin hattua on kuitenkin Suomi pojalle nostettava. Pukukopissa oli saatu henki päälle ja pelaamisen taso muuttui aivan radikaalisti. Vastustajan liiallinen kunnioitus oli haihtunut ja joka pallosta ryhdyttiin taistelemaan. Virolaiset saatiin välillä kunnolla kipsiin, ja heitot upposivat tolppien väliin. Välillä oli oikein ilo ja nautinto katsella suomalaisten peliä. Ikävä kyllä virolaisten saama etumatka ensimmäisellä puoliajalla oli kuitenkin liian suuri kiinni saatavaksi. Suomalaiset kuitenkin osoittivat että kyllä meilläkin osataan, mutta moottorin käynnistys kestää liian kauan.

Ei ollut ensimmäinen kerta että tälle joukkueelle tuo ensimmäisen puoliajan lama on tuonut turhan paljon tuskaa. Siihen on varmasti monta syytä, mutta yksi suuri tekijä on kokemattomuus. Pelitahti, rytmi ja otteet kansainvälisissä peleissä ovat aivan toista luokkaa kuin kotimaisissa sarjoissa. Se että saadaan diiseli  käyntiin jo alkuvihellyksestä, vaatii kovia pelejä. Näitä pelejä on saatava rutkasti lisää. Kesän EM-kisoihin on vielä aikaa hakea kokemusta ja tuntumaa. Joukkue on kuitenkin osoittanut että potentiaalia löytyy, kunhan se vain saadaan esille.

Suomen joukkue: Jasse Kettunen 1, Linus Sjöman, Eemeli Maijala, Linus Lindberg, Markus Seppälä, Gusten Montonen 6, Artturi Laaksonen 1, Benjamin Helander 7, Alex Vaahtoranta 1, Leevi Koistinen, Wilhelm Hammarberg 7, Anton Jansén, Atte Marjamäki, Walter Sirén, Sami Karhunen 1, Harri Loikala 1

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.