Viro vei Suomen mahdollisuudet EM-kisoihin

Druck

Suomi – Viro 23 – 29

Suomen nuorten P94-maajoukkueen tie Itävallan EM-kisoihin katkesi eteläisen naapurin puolustukseen. Viro oli tarkkaan tutkinut videolta Suomen hyökkäyskuviot ja löytänyt lääkkeet sen pysäyttämiseksi. Taktisesti Viro vei Suomea 10 -1, eikä siinä ehtinyt pahemmin edes suomalainen vikistä.

Heti ottelun alusta lähtien suomalaisten työskentely niin puolustus- kuin hyökkäyspäässä oli tahmeaakin tahmeampi. Kymmenen minuutin kohdalla virolaiset olivat repäisseet jo viiden maalin kaulan, ja usko alkoi suomalaisilla horjua. Kyllä niitä maalintekopaikkoja oli mutta suomalaisten perisynti oli, ettei palloa saatu tolppien väliin. Pelkästään ensimmäisellä puoliajalla suomalaisten yritykset kilpistyivät hyvin pelanneeseen maalivahtiin, Viron puolustusmuuriin tai sitten ohiheittoihin. Kaksikymmentä epäonnistunutta ratkaisua puhunee puolestaan.

Täysi tunnustus on annettava virolaisten taktiselle pelaamiselle. Tarkkaan oli kuviot tutkittu ja suunnitelma piti täydellisesti koko ensimmäisen puoliajan. Toiseen erään lähdettiin seitsemän maaliin tappioasemasta, eivätkä näkymät olleet mitenkään ruusuiset.

Toisen erän alku jatkui yhtä tahmeana kuin mihin ensimmäinen loppui. Reilut kymmenen minuuttia oli pelattu ja ero oli päässyt jo kymmeneen maaliin. Tässä vaiheessa suomalaiset saivat osittain rivinsä ojennukseen ja ryhdyttiin ajamaan vauhdilla eroa umpeen. Välimatka oli kuitenkin mahdoton kiinni kurottavaksi. Kuuden maalin päähän päästiin kun päätössummeri soi. Pettynyt oli tietenkin tunnelma niin pelaajilla kuin valmennusportaassa, mutta toivottavasti tästä takaiskusta tuli kokemuksen lisäksi myös oppia. Edellisen päivän hyvä peliesitys oli unohtunut pukukoppiin, ja sellainen kostautuu tämän tason karkeloissa välittömästi.

Kun Slovenia voitti päivän toisessa ottelussa Turkin, niin Itävallan EM-kisoihin tästä karsintalohkosta menevät Slovenia ja Viro. Suomi pelaa huomenna Turkkia vastaan ja toivotaan että peli-ilo saadaan jälleen esille.

Suomen maalintekijät: Alexander von Numers 7, Anton Luuppala 4, Filip Söderlund 3, Albert Lindholm 3, Sebastian Säkkinen 2, Anthony Hellakoski 2, Oliver Helander 1, Roni Syrjälä 1