Suomen taistelu ei riittänyt Slovenian kaatoon

 

Druck

Slovenia – Suomi 25 – 20 (13-11)

Nuorten P94 maajoukkueen EM-karsinta alkoi perjantaina ottelulla isäntämaa Sloveniaa vastaan. Lohkon selvä ykkössuosikki oli määrätty suomalaisten ensimmäiseksi vastustajaksi. Ottelu lähti varovaisesti liikkeelle. Ensimmäistä maalia saatiin odottaa yli kolme minuuttia. Alkutunnustelun jälkeen Suomi sai hyvän otteen. Slovenian maalin johto tasoitettiin ja mentiin muutaman maalin johtoasemaan. Slovenian konseptit saatiin sekaisin ja tahtipuikkoa piti Suomi. Slovenia sai tehdä todella töitä että pysyi juonessa mukana. Reilun varttitunnin jälkeen Slovenian valmennusjohto katsoi parhaaksi ottaa aikalisän. Tämä sai slovenialaisten rivit osittain järjestykseen ja Suomen etumatka saatiin kurottua umpeen. Ote pysyi tämän jälkeen täpärästi Slovenialla, ja tauolle mentiin slovenialaisten johdossa 13 – 11.

Suomalaisten taistelutahto jatkui myös toisella puoliajalla. Uhrautuva puolustus ja maltillinen hyökkäystyöskentely olivat välillä myrkkyä slovenialaisille. Suomalaisten asenne ja peräänantamattomuus tiesi sitä, että Slovenia joutui todella tekemään täyden päivätyön voittonsa eteen. Suomalaisten esitys tässä ottelussa oli sen verran vahva, että voidaan tulevista peleistä odottaa hyvinkin paljon. Slovenialle pystyttiin antamaan kelpo vastus, ja se osoittaa sen että eteenpäin ollaan jälleen menty. Tällä kertaa Slovenia oli parempi ja ansaitsi voittonsa.

Huomenna vastaan astuu Viro. Tämä ottelu on hoidettava kotiin jos halutaan heinä- elokuun vaihteessa pelata Itävallan EM-kisoissa. Ottelu pelataan Suomen aikaan klo 18:00. Peli streamataan joten se on netissä nähtävissä.

Suomen maalintekijät: Anthony Hellakoski 4, Alexander von Numers 4, Oscar Udd 3, Roni Syrjälä 3, Oliver Helander 2, Filip Söderlund 1, Theo Westerlund 1, Christoffer Sjöblom 1, Anton Luuppala 1