Voitot välttelevät edelleen Suomen joukkuetta

Suomen P00 löysi keskiviikon otteluissa peli-ilmeen jota oli jo kahden päivän ajan kaivattu Göteborgissa. Tempo kuitenkin vei mehuja ja saldona oli kaksi tappiota lisää. Torstain ottelussa Slovakiaa vastaan ratkaistaan kumpi pääsee pelaamaan sijoista 13-14 ja kumman kohtaloksi on jäädä jumbofinaaliin.

Suomi – Georgia 24 – 26 (15 – 11)

Aamuottelussa kohdattiin alkulohkossa D Suomen tavoin pisteittä jäänyt Georgia. Mikään rupujengi ei tämäkään vastustaja ollut, löytyihän kaksi georgialaista alkulohkojen maalintekijätilaston TOP-5:stä. Suomi aloitti ottelun hyvin ja onnistui nykäisemään 3-3 tilanteesta 7-3 johtoon. Vuoristoratamaisen ottelun yksi mauste oli kummankin joukkueen hyvät ja huonot hetket, joilla kuskin paikalle vaihdettiin reippaasti kuskia moneen otteeseen ottelun aikana. Neljän maalin johto hupenikin georgialaisten alettua saada palloja Suomen puolustusmuurin seassa päivystäneelle sentterille. Pian Georgia johti ottelua 8-9, mutta avausjakson viimeisen sanan sanoi Suomi. Eero Laine kontrasi kaksi peräkkäistä maalia ja palautti Suomen johtoon ja viimeisten minuuttien hurmio siivitti sinivalkoiset 15-11 taukojohtoon.

Vaikeudet alkoivat heti toisen jakson alussa, kun Georgia otti varsin pian etumatkan kiinni. Maalipaikat olivat kortilla lopun lähetessä, mutta kun georgialaisia siunattiin viimeisten minuuttien aikana kolmella seitsemän metrin heitolla, ei Suomi koskaan päässyt yhtä maalia lähemmäs. Kitkerä tappio hyvästä taistelusta huolimatta, ja paljon hyvääkin saatiin aikaan. Peli oli pirteää ja taisteluasenne kohdallaan. Moni pelaaja pelasi tähän astisen parhaan ottelunsa turnauksessa, joka jatkuu seuraavaksi iltapelillä Hollantia vastaan.

Ottelun kokoonpanot ja tilastot

Hollanti – Suomi 29 – 23 (10 – 13)

Ottelu Hollantia vastaan oli jälleen kaksijakoinen. Suomi hallitsi avausjaksoa, jossa Santeri Maijala heilutti tahtikeppiä uurastaen mahtavan työmäärän joukkueen hyväksi. Tommi Haverinen aloitti jälleen hyvin ja oli tiiviin puolustuksen takana itse varmuus. Taukojohdossa 13-10 ei ollut yhtään ilmaa.

Hollanti nosti toisella jaksolla selvästi pelitempoa, eikä suomalaiset kyenneet vastaamaan siihen. Hyökkäyksissä jo turnauksen aiemmista otteluista tutut ongelmat nostivat päätään ja hukatut pallot löytyivät nopeasti Suomen maalista. Seinä tuli lopullisesti vastaan tilanteessa 18-18, josta Hollanti meni menojaan, johtaen enimmillään 29-20. Valmennusjohto teki kaikkensa pitääkseen joukkueen pelissä, ajankohtaan liittyi maalivahtiruletti jossa kaikki kolme mukana ollutta maalivahtia kävi kentällä, hyökkäyksissä yritettiin hetken seitsemän miehen voimin mutta kokeilu päättyi kahden tyhjään maaliin tehtyyn osumaan. Suomi sai vielä aikaiseksi ottelun kolme viimeistä maalia, joiden myötä kirjattiin lopputulos 29-23.