Valko-Venäjä heitti Suomen nurin, jatkolohkot selvillä

P00-maajoukkueen kolmaskin alkulohkon A ottelu päättyi tappioon kun maalintekovaikeuksista kärsivä joukkue sai tunnustaa Valko-Venäjän paremmakseen. Suomen sijoitus lohkossa on siten neljäs ja jatkolohkossa D saadaan keskiviikkona ja torstaina pelata Georgiaa, Hollantia ja Slovakiaa vastaan. Lohkon voitto meni Islantiin, joka viimeisessä ottelussa voitti Tsekin 22-17.

Valko-Venäjä – Suomi 21 – 15 (12 – 7)

Ottelu sujui oikeastaan alusta alkaen vihreäpaitojen hallinnassa. Vahva pakkikalusto rikkoi hyvillä askelluksilla suomalaisrintaman joko läpiajoilla tai tarkoilla hyppyheitoilla. Tauolle mentäessä valkovenäläiset olivat viiden maalin johdossa ja ratkaisivat ottelun heti toisen jakson alun 4-0 maalikimaralla.

Maalilla aloittanut Lauri Arkko sen kummemmin kuin vartin jälkeen kentälle vaihdettu Tommi Haverinenkaan eivät päässeet sinuiksi kieltämättä hyvien kaukoheittojen kanssa. Sen sijaan 29. minuutilla peliin tullut Joonas Klama pääsi heti hyvin otteluun sisään. Suomi pudotti puolustustaan 6:0:aan ja kookas Klama napsi palloja kaukaa ja läheltä kaikkiaan 14 kertaa.

Maalinteko edelleen vaikeaa
Hyökkäyspeli tökki tänään ja lukuisat tekniset virheet häiritsivät takaa-ajoa kun useampikin omassa päässä taisteltu pallo poltettiin syöttöhasseihin. Eero Laine ja Santeri Maijala vastasivat yli puolesta Suomen osumista, puolustuksen kenraali Edvin Voutilainen sai Kalle Kankaanpäästä hyvän vierustoverin.

Suomi sai kolmessa ottelussa aikaan 17, 17 ja 15 maalia, ja niillä ei kansainvälisissä ympyröissä juuri voittoja juhlita. Kovaksi povattu alkulohko oli juuri sitä, mutta nyt fokus on keskitetty täysin jatkopeleihin.

Ottelun kokoonpanot ja tilastot

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.