Miesten käsipallomaajoukkue nimetty maaliskuun MM-karsintaan

Miesten käsipallomaajoukkueen vuosi jatkuu maaliskuussa MM2023-karsinnan toisella vaiheella, jossa vastaan asettuu Ukraina.

Päävalmentaja Ola Lindgren on nimennyt lähes saman miehistön kuin tammikuun voitokkaassa EM-karsinnassa Georgiaa vastaan. Merkittävä lisä on kuitenkin Benjamin Helander, jonka odotetaan toipuvan loukkaantumisestaan pelikuntoon maaliskuun puoliväliin mennessä.

– Joukkue on aika lailla sama kuin edellisissä karsintaotteluissa. Toivottavasti saamme Benjamin Helanderin mukaan, mutta se on vielä epävarmaa. Yritämme pitää saman systeemin emmekä lähteneet liiaksi muuttamaan joukkuetta, Lindgren sanoo.

Tammikuun lopun arvonnan mukaisesti otteluparin ensimmäinen osa on Ukrainan kotiottelu. Maan tilanteesta johtuen ottelun pelipaikka on vielä kysymysmerkki ja yksi vaihtoehto on molempien osaotteluitten pelaaminen Suomessa, mitä Suomen Käsipalloliitto on myös Euroopan liitolle EHF:lle vaihtoehtona ehdottanut.

Tästä riippumatta Suomen joukkue keskittyy vain edessä olevaan pelilliseen haasteeseen.

– Ukraina on hyvä joukkue. He olivat mukana juuri päättyneissä EM-kilpailuissa ja heillä on paljon pelaajia, jotka pelaavat Mestarien liigaa. Vaikea ottelu varmasti tulossa, mutta meidän nuorelle joukkueellemme on tärkeä pelata tällaisia kovia otteluita. Lähdemme tekemään parhaamme näihin kahteen otteluun, Lindgren toteaa.

Suomen joukkue kokoontuu maanantaina 14.3. Kisakallioon ja ensimmäinen ottelu pelataan joko keskiviikkona 16.3. tai torstaina 17.3. Suomen kotiottelu pelataan sunnuntaina 20.3. ja jatkoon menijä ratkaistaan kahden ottelun yhteistuloksen perusteella.

 

Suomen joukkue maaliskuun leirille:

Mikael Mäkelä, Dicken (mv)

Patrik Roslander, GrIFK (mv)

Benjamin Helander, Rhein-Neckar Löwen (GER)

Linus Lindberg, HK Varberg (SWE)

Sebastian Säkkinen, BK-46

Roni Syrjälä, Cocks

Fredrik Forss, GrIFK

Viktor Grönmark, HIFK

Santeri Vainionpää, Cocks

Max Granlund, Dicken

Robin Granlund, GrIFK

Edward Hammarberg, Flensburg Academy (GER)

Fredrik Karlsson, LIF Lindesberg (SWE)

Oliver Nordlund, BK-46

Miska Henriksson, BK-46

Richard Sundberg, GrIFK

Jonathan Ekman, BK-46

Gusten Montonen, Amo HK (SWE)

Max Granlund #21, Finland during their Handball EHF EURO 2022 group 7 qualifier match between Finland and Switzerland at the Vantaa Energia Arena on 11 March 2021 in Vantaa, Finland. (Tomi Hänninen/Newspix24)