Miehille niukka tappio Itävaltaa vastaan MM-karsinnassa

Miesten maajoukkue kärsi MM-karsintojen kotiavauksessaan lauantaina Vantaan Energia Areenalla niukan tappion Itävallalle maalein 29-32 (11-13).

Suomi oli ottelun alussa niukasti niskan päällä ja Itävalta pääsi ensi kertaa johtoon vasta kun pelikello näytti 20 minuuttia pelatuksi. Suomi pysyi kuitenkin hyvin pelissä mukana ja vierasjohto kirjattiin tauolla kahden maalin erolla.

Toisen erän alussa Itävalta venytti eron jo neljään maaliin, mutta Suomi nousi tasoihin tilanteessa 19-19. Ottelu eteni kuitenkin vierasjoukkueen niukassa hallinnassa. Kuusi minuuttia ennen loppusummeria Itävalta oli jo kuuden maalin karkumatkalla, eikä Suomen loppukiri riittänyt kuin numeroiden kaunistelemiseen.

Päävalmentaja Kaj Kekin mukaan Suomelle jäi melkoisesti parantamisen varaa.

– Sitä puolustuskuviota jota on harjoiteltu ei nyt saatu toimimaan. Ajoitukset olivat jostain syystä pielessä ja systeemi on sen verran haavoittuva, että puolustus aukesi sitten täysin. Toinen synti ole tänään – tai tänäänkin – se, että emme pistäneet palloja paikoista sisään. Olisimme voineet tehdä paljon enemmänkin maaleja – 60 minuuttia joukkue kuitenkin taisteli hyvin, Kekki totesi.

– Toisaalta on kuitenkin tärkeää muistaa, että pääsimme vain muutaman maalin päähän Itävallasta, vaikka emme pelanneet hyvin. Pystymme varmasti paljon parempaankin. Kopissa oli totta kai pettyneitä pelaajia, mutta he tietävät tämän saman, emmekä me ole huolissamme. Jatkossa mennään eteenpäin, Kekki vakuutti.

Suomi pelasi Kekin päävalmentajapestin alkuun tiukassa tahdissa neljä ottelua – kahdesti Kreikkaa vastaan ja karsintojen avauksessa Italiaa ja Itävaltaa vastaan.

– Neljä peliä, kahdeksan erää pelattiin nyt ja niistä viisi hyvin. Nyt lähdetään kehittämään peliä vain edelleen.

MM-karsinta jatkuu Suomen osalta 6. tammikuuta kotiottelulla Romaniaa vastaan ja tuolloin edessä on peräti neljä ottelua vain 12 päivän sisällä.

– Tammikuun ensimmäisenä maanantaina kokoonnutaan ja raskas rupeama on edessä, mutta myös erittäin hyödyllinen ja tärkeä. Pelaajillekin on hyvä tottua tuollaiseen jatkon kannalta, Kekki sanoi.

MM-karsintaa, Vantaa:

Suomi – Itävalta 29-32 (11-13)

yleisöä: 1300

Suomen maalintekijät:
Teemu Tamminen 11, Benny Broman 4, Nico Rönnberg 4, Richard Sundberg 4, Fredrik Forss 2, Miro Koljonen 2, Joachim Broman 1, Kristian Jansson 1

 

 

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.