Suomi puolusti Turkin nurin

Suomi – Turkki 26 – 20 (15-12)

1987 katsojaa näki miten Suomi taittoi turkkilaisten selkärangan solmuun. Suomen puolustus oli suurimman osan ottelusta sellainen muuri, ettei paremmasta väliä.

Ottelu alkoi tunnustelutahtiin ja maaleja tehtiin vuorotellen. 3 – 3 tilanteesta lähti suomalaisten rumba. Nopeat vastahyökkäykset purivat, ja Turkki oli vaikeuksissa. Kun ottelua oli pelattu 20 minuuttia oli Suomen johto 13 – 8. Tämän jälkeen tuli muutaman minuutin suvantovaihe. Nautittiin ehkä hieman liikaa, ja pientä haparointia oli viimeistelyssä. Turkki pääsi turhan helposti kolmen maalin päähän. Onneksi Ville Nordqvist maalissa torjui ne mitkä pitikin. Puoliajan lopussa peli piristyi, ja tauolle lähettiin kolmen maalin johdossa.

Toinen puoliaika lähti jälleen pirteästi suomalaisten osalta käyntiin. Puolustus saatiin vieläkin tiiviimmäksi kuin ensimmäisessä erässä. Kun 15 minuuttia oli pelattu, niin Turkki oli tehnyt vain kolme maalia.  Suomen pelihuumori säilyi loppuun asti ja Turkki oli myyty. Kuuden maali voitto oli Suomen nuorelta joukkueelta oiva suoritus. Koko joukkue taisteli esimerkillisesti ja Teemu Tamminen oli liekeissä.

”Suomen puolustus, nopeat vastahyökkäykset ja rajaton itseluottamus ratkaisi tämän pelin. Jopa kolmen pelaajan ulosajovaiheessa hermo piti ja puolustettiin esimerkillisesti. Joukkueen jokainen pelaaja täytti paikkansa”, totesi päävalmentaja Mikael Källman.

Suomen maalintekijät: Teemu Tamminen 10 (3), Richard Sundberg 6, Miro Koljonen 5, Leonel Ojala 2, Nico Rönnberg 2, Oscar Kihlstedt 1. ()= 7 metrin heitto

Katso Niklas Montosen kuvagalleria ottelusta: http://www.flickr.com/photos/aixcracker/10584158054/in/photostream/