Suomi kaatui saappaat jalassa Itävallalle

Suomi – Itävalta    23 – 26   (12-11)

Voidaan saman tien todeta että Suomi kaatui EM-karsintaottelussa Itävaltaa vastaan isot saappaat jalassa. Miehet lähtivät otteluun ennakkoluulottomasti ja vastustajaa turhaan kunnioittamatta. Kolme varttia ottelusta peli sujui kuin rasvattu, mutta sitten tuli kokemuksen ja maltin puute. Huomasi että Itävalta oli kovia otteluita pelannut ennenkin ja ratkaisi kovalla rutiinilla viimeisen vartin aikana pelin edukseen.

Heti alkusekunneista suomalaiset osoittivat rajua tahtoa ja aggressiivia otteitta puolustuksessa. Suomi pääsi niskan päälle ja johti koko puoliajan, välillä jopa kolmella maalilla. Suomalaiset saivat hengen päälle ja taistelivat joka pallosta viimeiseen asti. Itävalta oli ihmeissään eikä löytänyt selvää säveltä omaan peliinsä. Tauolle Suomi lähti maalin johtoasemassa.

Toinen puoliaika alkoi samalla tahdilla ja suomalaiset olivat koko ajan askeleen edellä. Kun 14 minuuttia oli pelattu Itävalta sai rivinsä kasattua ja puristi väkisin rinnalle, ja sen jälkeen ohi. Näki selvästi että heillä oli kokemusta enemmän kovista otteluista. Suomalaisilla oli kaiken lisäksi epäonnea maalilaukauksissa ja itävaltalaiset rankaisivat armotta nopeilla hyökkäyksillä. Loppuminuuteilla Suomi sai vielä intoa ja pääsi kaunistelemaan lopputulosta. Tämä saattoi olla hyvinkin tärkeää tulevaa varten.

Päävalmentaja Mikael Källman oli erittäin tyytyväinen nuoren joukkueen esitykseen, ja on pakko todeta että suomalaisten taistelu ja peräänantamattomuus teki varmasti kotiyleisölle suuren vaikutuksen.

Suomen maalintekijät: Benny Broman 7, Richard Sundberg 5, Joona Hertola 2, Oliver Helander 2, Joacim Broman 2, Timmy Thor 1, Filip Söderlund 1, Ben Weber 1, Robin Karlsson 1, Miro Koljonen 1.

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.