Itävallan rutiini oli liika Suomelle

Itävalta – Suomi   29 – 22  (14-14)

Suomen erinomainen lähtö otteluun lupasi vaikeuksia Itävallalle, mutta monessa liemessä keitetyt itävaltalaiset näyttivät kuitenkin että kokemus on valttia. Suomalaisten taistelu ja sitkeä sinnittely kesti reilun puoliajan, mutta sitten itävaltalaisten rutinoitunut koneisto vain rullasi suomalaisten yli, eikä siinä ollut paljon nokan koputtamista.

Suomi lähti otteluun rohkealla mutta kurinalaisella tyylillä ja se tuotti tulosta. Samanlainen henki oli päällä kuin mitä keskiviikkona Vantaalla nähtiin. Neljä minuuttia pelattu ja Suomen johto oli 4 -0. Alkuhurmion jälkeen tahti rauhoittui. Itävalta sai rivinsä jonkinlaiseen kuntoon ja pääsi hitaasti mutta varmasti kaventamaan rakoa umpeen. 12 peliminuutin jälkeen oltiin tasoissa ja loppujakso edettiinkin tasaisesti niin että puoliajalle lähdettiin tasapelitilanteesta pukukoppiin. Harmillista kyllä suomalaisilta jäi moni hyvä maalinsaantitilanne käyttämättä. Varsinkin erän puolivälissä menetettiin turhan monta varmaa paikkaa josta vastustaja rankaisi armotta nopeilla vastaiskuilla.

Toinen puoliaika oli vääntöä jossa, ikävä kyllä, Itävalta oli antavana puolena ja Suomi taisteli tuulimyllyä vastaan. Palloa ei yksinkertaisesti saatu maalin perukoille ja vastustaja kuritti välittömästi. Itävalta sai puolustuksensa tiiviiksi ja Suomella oli suuria vaikeuksia löytää minkäänlaista rakoa tulosta tuottaviin ratkaisuihin. Taistelun puutteesta ei Suomi-poikaa voida missään vaiheessa syyttää. Kysymys vain oli siitä että massa, fysiikka ja kokemus veivät pitemmän korren. Itävallalle ansaittu voitto ja siihen ei itku auta.

Ottelun jälkeen päävalmentaja Mikael Källman totesi että hän pelkäsi etukäteen näitä Itävalta otteluita. Joukkueen koostumus meni täysin uusiksi, ja pelaajavaihtoehdot molempiin otteluihin hupenivat radikaalisti. ”Nyt otteluiden jälkeen voin todeta sen, että olen iloinen ja todella ylpeä siitä mitä joukkue sai aikaan. Pettynyt olen positiivisessa mielessä siitä, että paremmalla prosentilla olisi pitänyt saada missatut heitot ja rankkarit tolppien väliin. Jos niissä oltaisiin onnistuttu paremmin, niin Itävalta olisi kaatunut. Nyt jouduttiin kuitenkin siihen tilanteeseen että he pääsivät lopussa kaunistelemaan maalisuhdetta liian paljon. Poikien asenne oli komeata katseltavaa”.

Suomen maalintekijät: Richard Sundberg 6, Benny Broman 5, Miro Koljonen 4, Joacim Broman 4, Robin Karlsson 1, Timmy Thor 1, Anton Remy 1.