Miesten maajoukkueen valmennusrinki täydentyy

Suomen miesten käsipallomaajoukkue vahvistaa rivejään maalivahtivalmentajalla. John Hollfast allekirjoitti sopimuksen nyt kesäkuussa ja työt alkavat heinäkuun alussa.

 

”Varsinainen maalivahtivalmennus tapahtuu seuroissa, joten yhteistyö seurojen kanssa on äärimmäisen tärkeää. Maajoukkuetason valmennuksessa kyse on pitkälti peli-idean ja taktiikan sekä maalivahtien ja puolustuksen yhteistyön kehittämisestä. Päätavoitteeni on korkea torjuntaprosentti pienillä vaihteluilla. Hyvällä ja tasaisella maalivahtipelillä voitetaan otteluita ja turnauksia”, Hollfast sanoo.

”Maalivahdeilta, kuten pelaajilta, vaaditaan paljon määrätietoista ja pitkäjänteistä työtä. Jos valmennus ja tekeminen tuntuvat mielekkäältä, uskon että halua työn tekemiseen löytyy. Uskon myös, että meillä on valmennuksessa paljon opittavaa muilta lajeilta. Tässä riittää valmentajille haastetta.”

Kokemusta löytyy

Vuonna 1972 käsipalloilun Dickenissä aloittanut John Hollfast on pitkän linjan käsipalloilija. ”Ensimmäinen SM-sarjaottelu tuli pelattua 1978 ja viimeinen 2000. Suomen mestaruus löytyy vuodelta 1993. Kokemusta on kertynyt niin maajoukkuetoiminnasta kuin maaotteluista”, Hollfast kertoo.

Ensimmäisen valmentajakoulutuksen Hollfast suoritti jo armeija-aikoina Urheilukoulussa. Sittemmin hän on käynyt myös nykyisen järjestelmän mukaiset TS1- ja TS2-valmennuskoulutukset.

”Junnujen valmennuksen aloitin 1999 ja maalivahtivalmennuksen P92-maajoukkueessa 2008. Kokemusta on sekä Dickenin että Cocksin miesten joukkueiden maalivahtien valmennuksesta.”

Mies paikallaan

Maalivahtivalmentajan pestaaminen miesten maajoukkueeseen vastaa tuoreen päävalmentajan Kaj Kekin asettamiin toiminnan kehittämistavoitteisiin. Kekki antaa uudelle maalivahtivalmentajalle suvereenin vastuun valintojen, harjoittelun ja peluuttamisen osalta.

”Hollfast on paras mahdollinen mies tähän hommaan Suomessa. Maalivahtivalmennuksessa John on laittanut itsensä todellakin peliin ja hakenut erikoisosaamista useaan otteeseen ulkomailta. Yhteistyömme oli jo P92-maajoukkueessa saumatonta”, Kekki toteaa.