Miehet avaavat MM-karsintavuoden Romaniaa vastaan

Miesten maajoukkue kokoontui maanantaina 4.1. Kisakallion urheiluopistolle valmistautumaan edessä olevaan neljän MM-karsintaottelun putkeen, jonka avaa loppiaisena 6.1. pelattava kotiottelu Romaniaa vastaan.

Suomi kohtaa Romanian MM-karsinnoissa nyt ensimmäistä kertaa – vierasottelu on vuorossa heti perään viikonloppuna. Päävalmentaja Kaj Kekki tietää kuitenkin hyvin millainen vastustaja keskiviikkona eteen tulee.

– Vastaan tulee äärimmäisen kova ja fyysinen joukkue. Romanialla on nyt ihan eri joukkue kuin se, joka pari vuotta sitten vieraili täällä, Kekki kuvaa.

Päävalmentaja Kekin johdolla alkanut projekti ottaa MM-karsinnoissa ensiaskeleitaan ja varsinaiset tulostavoitteet ovat tuonnempana, mutta mistään harjoituksesta ei ole kyse.

– Iso tähtäin on toki 2020 EM-kisoissa, mutta nyt saamme neljä kovaa peliä MM-karsinnoissa, mikä on hyvä asia. Totta kai tulokset ovat tärkeitä, niiden kautta saadaan itseluottamusta ja uskoa jatkoon. Ainakin yksi peli näistä neljästä on tavoitteena voittaa, tuskin on iso salaisuus että ainakin Italia ensi viikolla kotona on tarkoitus kaataa. Mutta totta kai tulosta haetaan joka ottelusta.

Neljä MM-karsintaottelua vajaan kahden viikon aikana on raskas rupeama, mutta Kekki kaivaa tästäkin positiivisen puolen esiin.

– Karsintatapa on suomalaisittain raskas, etenkin kun matkustetaan edestakaisin jatkuvasti ottelusta toiseen. Ihan kiva tällainen ottelurypäs kuitenkin on ja kasvattaa osaltaan pelaajia ja joukkuetta.

Tulevaisuuden nimiä

Suomi on liikkeellä suhteellisen nuorella joukkueella, mikä on myös selkeä tarkoitus. Pelaajia ajetaan maajoukkueympyröihin sisään hyvissä ajoin.

– Varmasti joudumme maksamaan vähän hintaa nuorennusleikkauksesta, mutta joukkueeseen on haettu pelaajia, joiden voi laskea olevan mukana EM 2020 –projektissa ja yleensä tulevina vuosina, Kekki painottaa.

– Haemme joukkueeseen fyysisempiä pelaajia ja ennen kaikkea pelaajia, joilla omat tavoitteet ovat pidemmällä kuin kotimaan liigassa. Kaikkineen emme kuitenkaan mieti yksittäisiä pelaajia, vaan ennen muuta koko suomalaisen käsipallon kokonaisuutta ja sen eteenpäin viemistä.

Suomen joukkueeseen jouduttiin vielä viime hetkillä tekemään yksi muutos, kun Oliver Helander jäi sormivamman takia sivuun ja hänen tilalleen joukkueeseen kutsuttiin SIF:n Vincent Voutilainen.

– Helander on menossa magneettikuvaan, sitten tiedetään tarkemmin. Hän ei pysty edes pitämään palloa kädessä tällä hetkellä, joten on aika selvää, ettei hän myöskään tällä viikolla pysty pelaamaan, Kekki selventää.

Ottelu Romaniaa vastaan pelataan keskiviikkona 6.1. kello 16.00 Vantaan Energia Areenalla.

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.