Mahtava avaus EM-jatkokarsinnalle – Itävalta kaatui vieraissa

Itävalta ja Suomi järjestivät keskiviikkoiltana Wiener Neustadtissa pelatussa miesten EM-jatkokarsintalohkon avausottelussa todellisen trillerin. Itävalta hallitsi ottelua lievästi 50 minuuttia, mutta lopun Suomi tuli vahvasti ja paineli riemukkaaseen ja yllätykselliseen voittoon maalein 31-27 (14-16).

Ottelu alkoi Suomelta hiukan nihkeästi ja ennen ensimmäistä maalia Itävalta oli karannut jo 3-0-johtoon. Suomi sai kuitenkin rytmistä kiinni ja 12. minuutilla tilanne oli jälleen tasan. Avausjakson puolivälin jälkeen Itävalta sai jälleen hienoisen otteen, mutta Suomi pysyi tiukasti tuntumassa, eikä ero suuremmin revennyt ja isäntien taukojohto oli kaksi maalia.

Tauon jälkeen Suomi nousi nopeassa tahdissa jälleen rinnalle, mutta ei pidemmälle ja Itävalta otti tämän jälkeen jälleen muutaman maalin johdon. Suomi ei kuitenkaan antanut periksi, vaan nousi jälleen tasoihin ja viimeisen kymmenminuuttisen alkaessa ensi kertaa ottelussa johtoon. Suomi repäisi johdon saman tien kolmeen maaliin, eikä enää johtoasemastaan luopunut, vaan piti varmasti voitosta kiinni loppuun saakka.

Päävalmentaja Kaj Kekki oli aiheesta tyytyväinen ottelun jälkeen ja kiitteli koko joukkueen panosta.

– Kaverit tekivät sen mitä yläkanttiin pelatessamme pystymme tekemään. Painopiste oli siinä, että uskallamme pelata ja ottaa riskejä. Niitä otimme vielä lopussakin ja se toi tulosta, Kekki kertoi Wiener Neustadtista.

– Olen ylpeä joukkueesta, toinen puoliaika oli meiltä todella mallikasta pelaamista. Täytyy nostaa hattua.

Itävallan orastavien karkumatkojen kiinni kurominen oli Kekin mukaan hyvä osoitus joukkueesta.

– Meillä on nyt se sukupolvi mukana, joka on oppinut pelaamaan kokonaiset 60 minuuttia joka ottelussa, eikä lähde kentälle kumartelemaan kuvia. Terveellä itseluottamuksella pelataan ja tähänkin otteluun lähdettiin sunnuntaista saakka keskittymällä ihan pelkästään omaan pelaamiseemme, Kekki taustoitti.

– Tämä oli karsintalohkolle loistava alku.

Suomi sekoitti heti ensimmäisessä ottelussa lohkon ennakkoasetelmia toden teolla kaadettuaan kakkoskorista lohkoon arvotun Itävallan vieraskentällä. Lauantaina edessä on vielä kovempi mittari, kun lohkon ennakkosuosikki Espanja saapuu vierailulle Siuntioon. Ottelu Folksam Arenalla alkaa kello 14.30.

EM-jatkokarsinta, Wiener Neustadt:
Itävalta – Suomi 27-31 (16-14)

Suomen maalit: Teemu Tamminen 10, Nico Rönnberg 7, Oscar Kihlstedt 4, Benny Broman 2, Kristian Jansson 2, Miro Koljonen 2, Richard Sundberg 2, Fredrik Forss 1, Robin Sjöman 1

Lohkon toisessa avauskierroksen ottelussa Espanja kaatoi Bosnia-Hertsegovinan maalein 30-21 (12-6).

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.