Huikea loppukiri toi Suomelle tasapelin

Qatar2015 Suomi – Liettua  20 – 20  (10-10)

Tasapeli Liettuaa vastaan tietää myös sen, että lohkovoitto on mahdollinen. Lauantaina on Liettuassa kaadettava kotijoukkue ja seuraavalla viikolla ei sovi antaa tippakaan löysää Turkille ja Georgialle. Kaikki ottelut on voitettava, homma on omissa käsissä. Ottelu alkoi hyvin tasaisissa merkeissä. Maalit olivat tiukassa, sillä kumpikin joukkue oli panostanut tiiviiseen puolustukseen. Varsinkin suomalaiset saivat hyvin eliminoitua liettualaisten kovimmat maalitykit. Kärsivällä hyökkäyspelillä saatiin jauhettua tarvittavat maalit.

Pelikellon näyttäessä 14’ 19’’ tuli kova takaisku. Andreas Rönnberg sai suoran punaisen kortin ja joutui jättämän pelikentän. Tämä oli nuorelle joukkueelle kova isku, sillä kokemusta ja pelin johtamistaitoa kummassakin päässä menetettiin rutkasti. Joukkue ei kuitenkaan lannistunut. Taistelutahtoa riitti, ja jos mahdollista, puolustuspäässä taisteltiin kahta kovemmin kolhuja pelkäämättä. Tauolle poistuttiin tasamaalein 10 – 10.

Toisen puoliajan alku oli suomalaisille vaikea, hyökkäykset olivat yhtä tervan juontia. Pallo kyllä rullasi mieheltä toiselle, mutta yritykset kilpistyivät vastustajan muuriin tai maalivahtiin. Juoni oli kateissa. Onneksi puolustus saatiin pidettyä kohtuullisesti kasassa, niin ettei Liettua päässyt karkuun. Erän puolenvälin jälkeen hyökkäys yski suomalaisilla edelleen, ja tässä vaiheessa näytti siltä että Liettua olisi ottanut niskalenkin suomalaisista. Viisi minuuttia peliaikaa jäljellä ja Liettualla oli viiden maalin johto.

Tästä alkoi Suomen raivoisa loppukiri. Oma maali pidettiin puhtaana ja pelitaktiikkaa muutettiin täysin. Kolme minuuttia ennen loppua jopa maalivahti vaihdettiin kenttäpelaajaksi, ja se kannatti. Suomi kavensi välimatkaa umpeen. Vajaa minuutti peliaikaa jäljellä ja Suomi oli jo maalin päässä. Liettua oli kipsissä ja viimeinen hyökkäys epäonnistui heiltä täysin. Suomi sai pallon ja pelikellon näyttäessä 59’48’’ peli oli tasan. Loppusekunnit saatiin kulutettua kunnialla ja Suomi taistelee edelleen lohkon paalupaikasta.

”Kokeneen ja tärkeän pelaajan menettäminen ensimmäisellä puoliajalla oli nuorelle joukkueelle kova paikka. Puolustuksessa kuitenkin onnistuttiin pitämään rivit kurissa. Erittäin tahmean toisen erän viimeisillä minuuteilla oli pakko tehdä riskisiirtoja. Tällä kertaa siinä onnistuttiin täydellisesti.” totesi päävalmentaja Mikael Källman.

Rikke

Rikhard Sundberg (kesk.) teki uskomattoman esityksen Liettuaa vastaan.

Suomen maalintekijät: Richard Sundberg 9, Miro Koljonen 3, Leonel Ojala 2, Andreas Rönnberg 2, Benny Broman 2, Teemu Tamminen 2