Katkera tappio Liettualle vei Suomelta mahdollisuuden lohkovoittoon

Qatar2015

Liettua – Suomi  24 – 23  (10-13)

Hyvän asenteen ja taistelun pilasi viimeisellä minuutilla annettu käsittämätön ulosajo. Suomi pelasi läpi ottelun ansiokkaasti ja sisukkaasti, ja oli varsin lähellä viedä potin kotiin. Ottelun tuomaristo oli kuitenkin toista mieltä, ja rankaisi Suomea kovalla kädellä. Se oli kitkerää kalkkia Suomen jatkohaaveille.

Liettua aloitti pelin varsin pirteästi. Ensimmäiset viisi minuuttia oli heidän hallintaa. Suomi sai myös mahdollisuutensa mutta maalia ei vain tahtonut tulla. Tämän jälkeen ote valui liettualaisten sormien läpi ja Suomi pääsi peliin mukaan. Kymmenen minuutin jälkeen otettiin Liettua kiinni ja mentiin johtoon. Puolustus oli tiivis ja hyökkäyspäässä jauhettiin varman päälle. Vastustajalle ei annettu mahdollisuutta yllättää. Pukukoppiin mentiin Suomen johtaessa kolmella maalilla.

Toisen erän alkuun saatiin heti tehtyä neljän maalin rako ja tilanne näytti ja tuntui hyvältä. Liettua muutti taktiikkaa ja nosti rajusti puolustustaan. Tämä tuotti selvästi vaikeuksia suomalaisille. Palloa ei saatu Liettuan tolppien väliin ja peli puuroutui pahasti. Liettua tuli reilun kymmenen minuutin päästä tasoihin. Suomi otti aikalisän, sillä jotain lääkettä oli löydettävä.

Tämä auttoi ja Liettuan rynnistys saatiin aisoihin. Peli tasoittui ja Suomi sai rytmistä kiinni. Tasaista puurtamista jatkettiin pelin viimeiselle minuutille asti. Suomi oli ehkä hivenen niskan päällä, sillä suurimman osan ajasta Liettua oli takaa-ajoasemassa. Sitten tuli tyrmäys. Suomi johti maalilla ja tuomaristo katsoi asiakseen antaa Suomelle jäähyn ja Liettualle 7 metrin heiton. Se upposi ja suomalaiset lähtivät tekemään voittomaalia. Maalivahti otettiin pelistä ja kenttäpelaaja tilalle. Hyvästä yrityksestä huolimatta maalinteossa ei onnistuttu ja Liettua rankaisi heittämällä pallon tyhjään maaliin.

Loppuvihellyksen jälkeen oli tunnelma tietenkin karvas. Se voitto ei todellakaan ollut kaukana. Tällainen päätös hyvän suorituksen jälkeen on katkera pala kenelle tahansa.

Suomen maalintekijät: Miro Koljonen 6, Andreas Rönnberg 5, Joacim Broman 4, Richard Sundberg 4, Leonel Ojala 2, Benny Broman 1, Teemu Tamminen 1