Miesten maajoukkueen EM-karsintaurakka alkaa vieraspelillä

Suomi aloittaa karsinnat vuoden 2022 EM-kisoihin keskiviikkona Pohjois-Makedonian vieraana. Lohkon muut joukkueet ovat Tanska ja Sveitsi. Maajoukkue matkustaa Skopjeen koronaviruksen mylleryksestä huolimatta. EM-karsintojen viimeinen vaihe on joukkueelle todellinen haaste.

-Tärkeitä pelejä kovia vastustajia vastaan, hyvä mahdollisuus kehittää joukkuetta, 54 kertaa Suomea edustanut Oscar Kihlstedt summaa tunnelmia karsintalohkosta.

Maajoukkue pääsee pelaamaan ensimmäistä kertaa sitten tammikuun Georgia-otteluiden, joista se eteni hienosti jatkoon. Maailma on sen jälkeen muuttunut merkittävästi koronaviruspandemian takia, ja sillä on ollut vaikutuksensa niin valmistautumiseen kuin matkustamiseenkin.

– Valmistautuminen on ollut koronan takia hieman vaikeampaa, mutta hyvin on sujunut. Olemme treenanneet kolme kertaa viikossa. Makedoniaan lähdetään hyvillä mielil vaikka korona vaikuttaa siihenkin. Kolmella lennolla mennään ja rajoituksia on paljon, mutta uskomme, että saadaan pelattua hyvä peli, Kihlstedt kertoo.

Pohjois-Makedonia on totuttu näkemään EM-kisoissa. Maa ei ole 2010-luvulla jäänyt kertaakaan kisojen ulkopuolelle.

– He pelaavat fyysistä käsipalloa ja heillä on todella vahva viivapelaaja. Täytyy saada pidettyä puolustus kunnossa ja laitettua painetta vastustajan päähän.

– Aina hienoa kun saa pelata parhaita vastaan. Kiva päästä kehittämään joukkuetta, ja kohdata kovia maita ja tarjota heille kunnon vastus. Tottakai on myös hienoa päästä pelaamaan Suomen paidassa yleisön eteen, Kihlstedt päättää.

Suomalaisille käsipallon ystäville tarjoillaan todellista herkkua lauantaina 7.11, kun lajin mahtimaa Tanska saapuu Energia Areenalle. Otteluun on vielä joitakin lippuja hajapaikoille,

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.