Tomas Westerlund jatkaa naisten päävalmentajana

Käsipallon naisten EM2024-karsinta-arvonnat torstaina

Naisten käsipallon vuoden 2024 EM-lopputurnauksen karsintalohkot arvotaan torstaina 20.4. Zürichissä. Arvonnassa on mukana kaikkiaan 31 maata, myös Suomi.

Suomi pääsi suoraan karsinnan viimeiseen vaiheeseen ja lohkoarvontojen alla pitkäjänteistä työtä joukkueen kanssa tehneen päävalmentaja Tomas Westerlundin kanssa on myös solmittu EM2024-projektin loppuun yltävä jatkosopimus.

– Tuntuu hyvältä ja on hieno päästä joukkueen kanssa nyt tähän todelliseen karsintavaiheeseen mukaan, Westerlund toteaa.

Westerlundin jatko naisten maajoukkueen peräsimessä on luontevaa katsoen joukkueen kehittymistä hänen alaisuudessaan.

– Tomas on tehnyt hyvää työtä joukkueen parissa ja edessä on nyt seuraava haaste. Olemme tyytyväisiä siihen, että jatkosopimuksen myötä hyvässä nosteessa olevalle naisten maajoukkueen toiminnalle saadaan jatkuvuutta ja toivon mukaan myös lisää menestystä, Käsipalloliiton toiminnanjohtaja Päivi Mitrunen sanoo.

Suomi on torstain arvonnassa neljännessä eli alimmassa arvontakorissa ja Westerlund on realistinen odotustensa suhteen.

– Oli arpa millainen vain, niin kova lohko tulee joka tapauksessa. On kuitenkin erittäin hauskaa päästä pelaamaan huippumaita vastaan ja toivotaan, että ykköskorista tulee joku todella kova maa vastaan. Olisi hieno päästä tarjoamaan ottelu tällaista joukkuetta vastaan kotiyleisölle, Westerlund sanoo.

– Kakkos- ja kolmoskorin osalta voidaan sitten toivoa vähän arpaonnea. Kaikki vastustajat ovat lähtökohtaisesti meitä kovempia, mutta paljon on pelattavaa. Toivotaan, että arpa vähän suosisi meitä.

Westerlund painottaa, että Suomi hakee karsinnoista tosissaan lopputurnauspaikkaa. Lohkojen kahden parhaan lisäksi neljä parasta lohkokolmosta lunastaa paikkansa vuoden 2024 EM-lopputurnaukseen.

– Olemme pelanneet kuitenkin hyviä otteluita. Viimeksi kohtaamamme Färsaaret on kolmoskorissa. Pelasimme aiemmin vahvan pelin Argentiinaa vastaan ja viime syksynä MM-karsinnoissa pystyimme haastamaan pitkään Itävaltaa, joka puolestaan piti Espanjaa todella tiukoilla.

– Varmasti lähdemme lohkoon altavastaajina, mutta meillä on mahdollisuutemme. Yhdelläkin voitolla voi olla todella iso merkitys lopputurnauspaikkaa ajatellen, Westerlund muistuttaa.

EM-karsintalohkojen arvonta Zürichissä alkaa torstaina kello 18.00 Suomen aikaa, arvonnat on nähtävissä EHF:n YouTube-kanavalla. Karsintalohkojen avausottelut pelataan lokakuussa 2023 ja lohkojen päätöskierros huhtikuussa 2024.

 

 

Tomas Westerlund

 

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.