T02-landslaget: EM i Georgien dag 11

Söndag 11.8

Dagen började som alla andra dagar med morgonpromenad kl 8.00 och därefter morgonmål. Efter morgonmålet var det dags att börja ladda upp inför match. Vi hade ca en timme tid tills bussen startade. Vissa tog en tupplur medan andra valde att lyssna på musik och prata ihop sig. Under tiden gick vi också individuellt igenom video och taktik inför kommande match.

Så tidigt som kl 10.15 åkte bussen iväg till hallen. Hasse Anderssons ”Guld och gröna skogar” skrällde i högtalaren och alla sjöng med för full hals. Då vi anlände till hallen var varje spelare taggad på att möta Grekland i en tuff kamp.

Vi inledde matchen starkt men då vi började missa lägen i anfallet och slutade kommunicera i försvaret tappade vi kontrollen över matchen. Då summern gick till signal av halvtid var det Grekland som ledde med siffrorna 10-19. Vi lyckades inte komma ikapp i andra halvlek och matchen slutade återigen i en bitter förlust (17-35).

Tränarens kommentarer (Mecca):
Det var en likadan matchbild som de tidigare matcher vi spelat. Vi hade jätte bra korta sekvenser lite här och där, totalt ca 30min.
Speciellt i försvaret finns det lägen där det verkar som om vi sku tro att läget är över och slutar spela och så får de bollen och skjuter in den i mål.
I anfallet hade vi lite otur med skotten idag. Vi spelade bra till lägen men sköt många gånger målvakten i händerna och fötterna både från 6m och distans. Spelmässigt helt okej men tuffheten i både anfall och försvar saknades. Grekland orkade springa och när de märkte att vi var ca 12 på bänken ökade de intensiteten rejält i andra halvleken.

Nea Sinervo, Player of the match:
Tulos ei ollut ihan se mitä tavoiteltiin ja vähän harmittaa kun ei pelattu sitä hyvää käsipalloa mitä me osataan pelata. Rankka turnaus on nyt kuitenkin takana ja ensi kerralla taistellaan vielä kovemmin.

Efter matchen fick en av våra spelare, Sofia, ta del av ett doping test. Som man kanske kan tänka sig var hon långt ifrån ivrig, men ställde ändå tappert upp. Då vi avklarat doping test och ”suihkuralli” satte vi oss på bussen till hotellet. Då vi kom fram var det dags för lunch, och till allas förvåning blev vi serverade höna! Då vi käkat lunch drog en del av gänget i väg till butiken medan resten funderade och reflekterade över dagens match samt hela turneringen.

Kl. 17.15 skulle vi åka till hallen för att se Schweiz och Serbien spela final. Bussen var rejält försenad så vi fick fördriva tiden genom att leka med Högen. Med hjälp av bilderna i detta inlägg kan ni kanske lista ut vem det är. Då klockan slog 17.38 skymtade vi äntligen siluetten av ett stort motorfordon som närmade sig i horisonten.

Finalmatchen var jämn och spännande men i slutet ryckte Schweiz loss med hjälp av sitt stenhårda försvar och några kontringsmål. Serbien repade inte sig och det var Schweiz som kammade hem segern och tog därmed också en välförtjänad första plats i hela turneringen. Vi följde med prisutdelningsceremonin och åkte sedan tillbaka till hotellet för att äta middag. Måltiden bestod såklart av höna, men denna gång också pommes. Efter middagen samlade vi oss för en sista palaver där vi konkluderade hela resan och funderade lite över vad som hänt under de gångna tio dagarna. Då mötet var slut rusade vi upp till våra rum för att packa och förbereda oss för morgondagens tidiga väckning.

rum 507 Emilia & Emma

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.