T00 maajoukkueelle kolmas voitto Liettuassa

FIN-LAT 28-19 (13-7)

Ennen ottelua hiljennyttiin minuutiksi kunnioittamaan Barcelonan ja Turun uhreja.

Ottelu alkoi Suomen kannalta huonosti. Latvialaiset pelasivat pitkiä hyökkäyksiä ja kun suomalaiset vihdoinkin saivat pallon, hosuttiin liikaa, tehtiin syöttövirheitä tai heitettiin huonoista paikoista. Belgialaisten erotuomareiden linja aiheutti suomalaisille harmaita hiuksia kun sääntötulkinta oli eri aikaisempiin otteluihin verrattuna. Latvialaiset käyttivät päivän tuomarilinjaa hyvin hyödyksi ja roikkuivat yllättävän pitkään mukana Suomen tahdissa mutta onneksi suomalaisten peli parantui sen verran,  että saatiin melko helppo voitto loppujen lopuksi. Suomen parhaana palkittiin Malena Heikkinen.

Valmentajan kommentti:

”Tehtiin peli vaikeaksi kun oltiin huonolla jalalla liikenteessä. Onneksi tytöt pitivät hermonsa kurissa vaikka vastustaja repi ja työnsi meidän pelaajia monessa tilanteessa varsin rumasti. Harmittavasti tuomarit eivät tässä pelissä olleet ajan tasalla mutta voitto on aina voitto, eikä suomalaisella naiskäsipallolla ole näitä likaa. Pronssiottelussa kohdataan sunnuntaina Turkki, joka pelaa hienoa ja nopeata käsipalloa. Tiedossa on varmasti kiva ottelu käsipallofaneille.”

Suomen kokoonpano (maalit):

1 WASSTRÖM Moa

2 LINDBOM Ingrid 1

3 SJÖSTEDT Matilda 1

4 NORRGRANN Ellen 4

5 LAASIO Jessi 1

7 FALCK Sara 2

8 BYSTRÖM Viktoria 2

9 PEITSARO Matilda

10 WESTERLUND Anna 5

11 AXBERG Fanny 3

12 NIEMI Roosa

13 VOUTILAINEN Ellen 1

16 ITKONEN Kiira

17 WENTZEL Linn 2

22 HEIKKINEN Malena 5

23 BERGHOLM Michaela 1

http://www.eurohandball.com/ech/01-01/17/women/2017/match/1/007447/Finland

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.