Suomi ja Itävalta iskevät toistamiseen yhteen sunnuntaina

Naisten maajoukkue kohtaa MM-karsintojen toisessa osassa sunnuntaina Itävallan. Suomi lähtee otteluun 15 maalin takamatkalta.

Joukkueet kohtasivat ensimmäisen kerran keskiviikkona Itävallassa. Suomelle osui molemmille puoliajoille synkkä hetki, jolloin Itävalta pääsi tekemään pesäeroa. Lopulta Itävallan voittolukemat olivat 37-22.

Suomen päävalmentajan Tomas Westerlundin mukaan toiseen osaotteluun lähdettäessä on kokonaisvaltaisesti paljon parannettavaa.

– Meidän on oltava tarkempia erityisesti hyökkäyspäässä. Ei niin paljon teknisiä virheitä eikä huonoja heittoja. Ensimmäisessä ottelussa Itävalta rankaisi niistä heti ja juoksi ylitsemme, Westerlund käy läpi kehityskohteita.

Suomen hyökkäys olikin iso ongelma, sillä alle puolet Suomen yrityksistä päättyi maaliverkkoihin. Westerlund uskoo, että kotikentällä Suomi pystyy taistelemaan voitosta.

– Ensimmäisessä ottelussa joukkue ei luovuttanut, vaikka ero kasvoi, vaan taisteli koko pelin loppuun asti. Haluamme jatkaa sitä samaa kovaa taistelua myös kotikentällämme. Tarkoituksena on ottaa voitto matkaan ja sitten katsotaan mikä on yhteistulos, Westerlund toteaa.

Suomi ja Itävalta kohtaavat Vantaan Energia Areenalla sunnuntaina 6.11. kello 15.00 alkaen. Otteluparin paremmuus ratkaistaan yhteistuloksella. Voittaja etenee MM-karsintojen seuraavalle kierrokselle.

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.