Naisten maajoukkue taipui toistamiseen Itävallalle

Suomen naisten maajoukkue taisteli hyvin Itävaltaa vastaan sunnuntaina pelatussa MM-karsintaottelussa, mutta joutui taipumaan lopulta seitsemän maalin erolla.

Suomi lähti otteluun todella haastavasta asemasta Itävallan vietyä torstaina kotiottelunsa 15 maalin erolla. Suomi tuli kuitenkin taistelemaan 500-päisen kotiyleisönsä edessä Vantaan Energia Areenalla.

Suomen hyvän alun jälkeen Itävalta otti otteen haltuunsa ja käänsi pelin edukseen muutamalla maalilla muutaman komean torjunnan ottaneen maalivahti Petra Blazekin siivittämänä. Jakson puolivälin jälkeen Suomi alkoi saada palloja paremmin Blazekin ohi ja nousi jo maalin päähän. Takaa-ajo oli Itävallan ulosajon aikana jo hiukan liian innokasta ja Itävalta vei alivoimansa lukemin 3-0. Eroa tauolla ei kuitenkaan ollut kolmea maalia enempää vieraiden eduksi.

Toisella jaksolla Itävalta piti johtoasemastaan kiinni ja alkoi venyttää eroa Suomen ulosajojen myötä. Suomi kiri vielä kahdeksan maalin takaa-ajoasemasta neljän maalin päähän, mutta Itävalta ei päästänyt voittoa käsistään, vaan vei myös toisen kamppailun nimiinsä ja jatkopaikan lopulta selkein lukemin.

Kentän korkeimman maalimäärän heittänyt Johanna Hilli palkittiin myös Suomen parhaana, kun Itävallan parhaan pelaajan titteli meni Katarina Pandzalle. Hilli pelasi myös juhlaottelun, sillä hän saavutti vasta neljäntenä pelaajana 50 maaottelun rajapyykin naisten maajoukkueessa.

– Mielestäni tsemppasimme hyvin – niin kuin teimme Itävallassakin, mutta siellä ero vain lopussa valitettavasti venähti suureksi. Oli tietysti vähän vaikea lähteä torstain tappion jälkeen tähän otteluun, Hilli kertoi.

– Tavoitteena oli ottaa voitto tänään, mutta se jäi saamatta. Kokonaisuutena tämä oli meiltä kuitenkin minusta paljon parempi ottelu kuin torstain vieraspeli.

Luottavaisena jatkoon

Hillin saavutus ottelumäärässä on suomalaisittain todella harvinaista herkkua ja hän myöntää itsekin, että rajapyykin saavuttaminen maistuu.

– Tosi kivaltahan se tuntuu ja motivoi eteenpäin. Totta kai nyt haluaa vain saada lisää maaotteluita, enkä minä niin vanha vielä ole, etteikö niitä sen puolesta lisää tulisi, Hilli naurahtaa.

MM-karsinnat päättyivät nyt Itävallalle kärsittyyn tappioon, mutta Hilli uskoo Suomen joukkueen olevan matkalla oikeaan suuntaan ja tuloksia tulevan jatkossa.

– Meillä on nyt aika nuori joukkue ja kun tämän saman ryhmän kanssa pääsemme muutaman vuoden pelaamaan yhdessä, niin näyttää hyvältä. Toivotaan että joukkue pysyy koossa, eikä vaihtuvuutta tule jatkuvasti – nyt ollaan päästy hyvin vetämään aika samalla ryhmällä, Hilli sanoo.

– Tietysti tarvitaan myös tulosta ja meidän pitää alkaa voittaa näitä kansainvälisiä pelejä. Ja toki pitää myös päästä treenaamaan hyvin.

Itävalta-ottelut olivat kuitenkin tärkeä etappi matkalla kohti tulevaisuutta.

– Kyllähän näistä otteluista taas saatiin arvokasta kokemusta etenkin nuorille pelaajille. Tempo ja fyysisyys näissä peleissä ovat ihan eri tasolla ja siihen meidän pitää pystyä vastaamaan, Hilli linjaa.

Käsipallon naisten MM-karsintaa, Vantaa:
Suomi – Itävalta 28-35 (13-16)
Itävalta jatkoon yhteismaalein 72-50.

Suomen maalintekijät (7m maalit): Johanna Hilli 8 (5), Ella Holopainen 3, Emilia Karell 3, Matilda Peitsaro 3 (1), Ella Valkamo 2, Ellen Voutilainen 2, Anna Westerlund 2, Nicolina Fredriksson 1, Lotta Kulju 1, Sara Sandelin 1, Linn Wentzel 1, Joanna Yli-Suvanto 1

2 min ulosajot ja pelistä sulkemiset: Suomi 6 x 2 min, Itävalta 4 x 2 min.

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.