Suomen naiskäsipallomaajoukkueelle toinen voitto Virosta

Sunnuntaina pelattiin kaksoismaaottelun jälkimmäinen osa. Ottelu alkoi pitkälti samoissa merkeissä kuin lauantaina; peli oli molemmin puolin hermostunutta ja teknisten virheiden sävyttämää. Ensimmäisen erän loppuminuuteilla Suomen naiset nykäisivät neljän maalin johdon ja erätauolle mentiin lukemissa 14-18. Tästä virottaret eivät enää Suomea päässeet hätyyttelemään, maaliero oli parhaimmillaan jo kymmenen maalia. Pelin loppupuolella Suomi sai kaksi ulosajoa yhtä aikaa ja Viro pääsi kaunistelemaan loppulukemiksi 27-33.

Joukkueen kommentit pelistä:

Valmentaja Ken Sirenius: ”Tänään pelasimme parempaa kontrauspeliä ja hyökkäyspeliä muutenkin. Puolustuksessa emme saaneet vastustajaa kiinni yhtä hyvin kuin eilen, mutta lyhyt palautumisaika vaikutti siihen varmasti. Olemme hyvin tyytyväisiä tämän viikon harjoituksiin ja peleihin”.

Naisten maajoukkuedebyyttinsä tehnyt maalivahti Wilhelmina Wolff: ”Aloitimme taas huonosti, mutta toiselle puoliajalle saimme viimeistään pelin haltuun. Puolustus toimi ajoittain hyvin mutta vielä siinä on parannettavaakin, emmekä tänään olleet yhtä hyviä kuin eilen. Voitto tuntuu hyvältä”.

Viro – Suomi 27-33 (14-18)

Maalintekijät

Suomi: Gammals 3, Voutilainen 4, Roos 3, Hilli 4, Näräkkä 6, Kulju 5, Lindholm 6, Väyrynen 1, Lindahl 1

Viro: Pöldver 13, Molkova 9, Tsernestsuk, Urvik 2, Hoang 1

Varoitukset: Suomi: Salokivi, Näräkkä, Kulju. Viro: Tsernestsuk, Urvik, Chernikova

Ulosajot: Suomi: Salokivi, Hilli, Kulju, Lindholm, Väyrynen, Lindahl. Viro: Urvik 2, Patrai, Chernikova

Nuorentuneen naisten maajoukkueen avauspelit on nyt pelattu, ja kokonaisuutena on todettava, että ollaan oikealla tiellä. Pelaajien otteet paranivat aina pelien edetessä, kun oltiin sisäistetty uudet kuviot ja pelitavat sekä tutustuttu paremmin joukkuekavereihin. Joukkue on hyvä yhdistelmä kokemusta ja uusia tulokkaita. Kahden pelin loppusaldo oli 62-47 sekä onnistumisia laajemmalla rintamalla kuin vastustaja. Lähes kaikille kenttäpelaajille merkittiin maaleja. Myös kaikki maalivahtimme, Linnea Back, Suvi Erhovaara ja Wilhelmiina Wolff pelasivat hyvät pelit.

Seuraavan kerran Suomen naisten maajoukkue kokoontuu maaliskuussa 2018 leirille Kroatiaan, ns. National Team week’in aikana.

kuvat EST Handball

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.