Suomen naisille maukas voitto Färsaarista

Suomen naisten käsipallojoukkue aloitti MM-kisojen Euroopan karsintalohkon maukkaalla voitolla Färsaarista. Turnaus pelataan Sveitsin Siggenthalissa 30.11. – 2.12.2018.

Ottelu alkoi hermostuneesti, vastustajien avatessa maalinteon. Ensimmäinen erä eteni yhden maalin maalierolla, puolin ja toisin. Suomi kävi muutaman kerran johdossa, mutta färsaarittaret veivät hienokseltaan peliä. Erän viimeisellä hetkellä vastustajat saivat vapaaheitosta maalin, ja tauolle mentiin kahden maalin takamatkalta.
Toinen erä eteni lähes ensimmäisen erän kaltaisesti aina erän 19:nnelle minuutille asti, jolloin Suomen naiset alkoivat tehdä eroa vastustajiinsa. Ottelun viimeiset minuutit mentiinkin sitten Suomen komennossa.

FÄR – FIN 19-22 (12-10)

Suomen maalintekijät:
Emma Aarnio 8, Johanna Hilli 4, Ella Holopainen 3, Annika Näräkkä ja Ellen Voutilainen 2, Tove Salokivi, Alexandra Roos ja Ida Väyrynen 1

Valmentajien ja pelaajan mietteitä ottelusta:
Päävalmentaja Tommy Suoraniemi: ”Hyvä voitto! Pelasimme hyvin suurimman osan pelistä ja meillä oli hyvä taisteluilme tänään! Ensimmäinen puoliaika vaikeahko. Meillä on kuitenkin vielä töitä tehtävänä”.

Valmentaja Ken Sirenius: ”Olemme ehdottomasti tyytyväisiä voitosta. Vahva nousu meiltä toisella puoliajalla, sillä pelin aikana oman tason nostaminen ei ole helppoa, mutta tänään onnistuimme siinä. Haluaisimme kuitenkin hyötyä vieläkin enemmän hyvästä puolustus- ja maalivahtipelistä vastahyökkäyksinä”.

Johanna Hilli: ”Alussa olimme hermostuneita, mutta toisella puoliajalla paransimme puolustusta ja päästimme vain 7 maalia. Toisella puoliajalla olimme parempia myös kaikessa muussa ensimmäiseen puoliaikaan verrattuna. Kiva aloittaa karsinnat voitolla”.

Seuraava ottelu Suomen naisilla on huomenna lauantaina 1.12. klo 20.00 turnauksen emäntämaata Sveitsiä vastaan. Ottelu myös striimataan.
Linkki striimauksiin: https://www.handballtv.ch/de

Perjantain toisessa otteluparissa Sveitsi oli Liettuaa vahvempi lukemin 21 – 20 (13 – 12).

Turnauksen loppuohjelma:
la 1.12. klo 17.30 Liettua – Färsaaret
la 1.12. klo 20.00 Suomi – Sveitsi
su 2.12. klo 13.00 Liettua – Suomi
su 2.12. klo 16.00 Sveitsi – Färsaaret

Karsintaturnaus EHF:n nettisivuilla: http://eurohandball.com/wch/women/2019/round/1/Qualification+Europe+Phase1

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.