Ola Lindgrenin haastattelu ennen marraskuun karsintoja

Herrlandslaget spelar äntligen efter en lång paus matcher inför publik. Vi fick tag på herrlandslagets tränare Ola Lindgren för att få hans kommentarer på det stundande VM-kvalet på hemmaplan som spelas i Energia Areena 5-7.11.

  1. Hej Ola, dags för VM-kval på hemmaplan, ivrig att komma igång? Hur ser du på styrkeförhållanden i gruppen?

Det ska bli kul med matcher och det är ett mycket spännande kval. Det är ju över 6 månader som vi spelade match senast!

Jag tror Estland är det på förhand sett starkaste laget i gruppen, de gjorde ett bra kval senast o slog Bosnien-Hercegovina på hemmaplan. Sedan är Georgien inte ofarliga heller, och dem möter vi ju igen i januari.

  1. Hur går tankarna inför kvalet, kommer vi att se nya nyanser i det finska spelet eller handlar det mer om att hitta tillbaka till det positiva snabba spelet vi såg i det senaste kvalet mot t.ex. Schweiz och Nord Makedonien på hemmaplan?

Vi kommer att jobba vidare med de sakerna som fungerade bra i de sista kvalmatcherna, dvs. försöka kontra mycket, kanske lite spel med 7 mot 6 och framförallt ett stabilt o kompakt 6-0 försvar.

  1. Den finska truppen har en del nya ansikten sedan förra kvalmatcherna. Hur resonerade ni vid valen, något specifikt ni prioriterat?

Vi har tagit ut ett ungt lag med några framtidsspelare som skall få känna på a-landslagsspel och se hur saker fungerar hos oss, men vi känner också att vi har en bra mix då vi kunnat behålla stommen från det jobb vi gjort innan. Nu är också Nico Rönnberg med och det höjer kvaliteten på vårt spel

  1. Tre kvalmatcher på 3 dagar. Ser du det som en positiv eller negativ sak?

Det kommer att bli tufft med 3 matcher på 3 dagar men det är lika för alla lagen. Det hårda matchtempot kommer att generera hårdhet. Det kommer att bli ett tufft test för att se ifall vår fysik klarar av det.

  1. Vad kan hemmapubliken förvänta sig av landslaget i kvalet? Några hälsningar till de finska fansen?

Vi hoppas alltid att vi utvecklas och växer ihop som lag för varje dag som vi är tillsammans. Det våra fans kommer att kunna förvänta sig av oss är en bra attityd och vilja – spelmässigt vill vi spela en snabb omställningshandboll.

Vi som lag hoppas så klart att så många som möjligt kommer o stötta oss på hemmaplan, så vi tillsammans klarar kvalet!

 

Finland möter Estland, Georgien och Storbritannien i Energia Areena 5-7 november.

Turneringsbiljetterna (tillgång till samtliga matcher) är nu till salu och kan köpas via Lippuagentti.fi: https://lippuagentti.fi/event/view?id=4282

Biljettförsäljningen till enskilda matcher börjar 25.10.

 

Suomi kohtaa MM23-karsinnoissa Energia Areenalla Viron, Georgian ja Iso-Britannian.

Turnausliput myynnissä:

Lippuagentti.fi: https://lippuagentti.fi/event/view?id=4282

Yksittäiset otteluliput myynnissä 25.10. lähtien