Ola Lindgren jatkaa päävalmentajana

Miesten käsipallomaajoukkueen vahvaan nousuun saanut Ola Lindgren jatkaa päävalmentajana

Suomen miesten käsipallomaajoukkue on parin viime vuoden aikana ottanut vakaita askelia eteenpäin ja merkittävänä tekijänä kehityksessä on ollut päävalmentaja Ola Lindgren. Ruotsalaisvalmentajan kanssa on nyt solmittu jatkosopimus, joka kattaa tulevan EM2026-projektin.

Lindgren on jatkosopimukseensa erittäin tyytyväinen ja näkee työnsä Suomen maajoukkueen kanssa olevan vasta alkuvaiheessa.

– Olemme tuoneet joukkueeseen paljon nuoria pelaajia ja ottaneet askeleita eteenpäin koko ajan. Matka on kuitenkin vasta alussa ja olen todella innoissani jatkamassa tätä yhteistä matkaa, jolla toivottavasti kehitymme koko ajan lisää ja lisää, Lindgren kuvaa.

Lindgren on osoittanut olevansa erinomainen valinta maajoukkueen päävalmentajaksi ja Käsipalloliiton toiminnanjohtaja Päivi Mitrunen on yhtä lailla iloinen jatkosopimukseen pääsystä.

– Ola on tehnyt erinomaista työtä joukkueen kanssa. Tämä näkyy paitsi pelissä ja tuloksissa myös siinä, että joukkue on erittäin sitoutunut tavoittelemaan yhä parempia saavutuksia Olan johdolla. Olemme erittäin tyytyväisiä nyt tehtyyn jatkosopimukseen ja samalla varmoja siitä, että todella myönteinen kehitys jatkuu Olan johdolla, Mitrunen sanoo.

Huhtikuussa päättyneissä EM24-karsinnoissa Suomen esitykset olivat vähintäänkin rohkaisevia, vaikka paikka EM-lopputurnauksessa niukasti karkasikin tavoittamattomiin.

– Se oli meiltä hyvä karsinta. Lohko oli kova kuten edelliskerrallakin, mutta otimme kaksi pistettä Slovakialta ja miltei onnistuimme varastamaan Serbialtakin pisteitä – se ottelu kotona meidän olisi itse asiassa pitänyt voittaa, Lindgren kertaa.

– Näimme kuitenkin, että pystymme haastamaan Euroopan huippumaitakin. Se antaa pelaajille lisää itseluottamusta ja tällaisten kovien otteluitten pelaaminen tuo meille koko ajan myös lisää rutiinia, jonka myötä pystymme jatkossa kääntämään tiukkoja otteluita vielä paremmin voitoiksikin.

Lindgren korostaa ennen muuta sitä, että maajoukkueen nykypelaajilla on parhaat vuodet vielä edessä. Joukkue on nuori, mutta ei itsetarkoituksellisesti.

– Suurin osa joukkueen pelaajista on nuoria ja olemme tarkoituksella halunneet antaa heille tilaisuuksia. He ovat tarttuneet niihin hyvin, ovat erittäin motivoituneita ja nuoria pelaajia on myös valmentajalle motivoivaa viedä eteenpäin, kun heillä on selkeä tahto kehittyä. Samalla me menemme eteenpäin ja kehitymme myös joukkueena, Lindgren painottaa.

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.