Ola Lindgren jatkaa miesten maajoukkueen päävalmentajana

Suomen käsipalloliitto ja miesten maajoukkueen päävalmentaja Ola Lindgren, 57, ovat solmineet kaksivuotisen jatkosopimuksen. Lindgren aloitti toimessaan vuonna 2019.

Uuden jatkosopimuksen myötä Lindgren jatkaa maajoukkueen peräsimessä vähintään seuraavan kahden vuoden ajan. Teddy Nordling jatkaa maajoukkueen toisena valmentajana ja Vanja Radic maalivahtivalmentajana, Lina Koskinen-Holmqvist joukkueen fysioterapeuttina ja Kristian Andersson hierojana. Joukkueenjohtajana toimii Marko Tulander.

– Pidän haasteista ja Suomen valmentaminen on hyvä haaste. Aloittelemme nuorennusleikkausta joukkueessa ja alamme rakentaa joukkuetta kohti tulevaisuutta. Toivottavasti seuraavalla kaksivuotiskaudella pystymme ottamaan yhdessä Käsipalloliiton kanssa askeleita kohti niitä maita, jotka ovat nyt edellämme, Lindgren kertoo.

Lindgrenin johdolla Suomi eteni EM-esikarsinnasta varsinaiseen EM-karsintaan. Suomen urakka EM2022-karsinnoissa päättyy tällä viikolla otteluihin Pohjois-Makedoniaa ja Tanskaa vastaan.

– Mielestäni otimme viime vuonna askeleita eteenpäin ja pelasimme hyvät pelit Georgiaa vastaan esikarsinnoissa. Nyt meillä on ollut hieman vaikeampaa, kun vastus on ollut kovempi. Lisäksi joukkuetta ovat rasittaneet useat loukkaantumiset, mutta toisaalta sitä kautta mukaan on noussut uusia mielenkiintoisia pelaajia.

Lindgrenin rooli kasvaa ja hän tulee olemaan jatkossa aktiivisemmin ja monipuolisemmin mukana suomalaisen käsipallon kehityksessä.

– Päävalmentajan työkuvassa koemme tärkeäksi nyt nostaa esiin seurayhteistyötä sekä nuorten maajoukkueiden ja käsipalloakatemian kanssa tehtävää strategista yhteistyötä. Maajoukkueiden toimintamallia meidän tulee kehittää ja päävalmentaja on siinä totta kai tärkeässä roolissa, Käsipalloliiton valmennuspäällikkö Ken Sirenius kuvailee.

– Meidän täytyy ottaa uusi suunta ja muuttaa sekä harjoituskulttuuria että -asennetta. Yritämme yhdessä Käsipalloliiton kanssa viedä asioita eteenpäin ja lähemmäksi kohti huippumaita, Lindgren lisää.

Lindgrenillä on takanaan menestyksekäs pelaaja- ja valmentajaura. Pelaajana hänellä on tilillään muun muassa neljä Euroopan mestaruutta, kaksi maailmanmestaruutta, kaksi MM-hopeaa, kaksi MM-pronssia sekä kolme olympiahopeaa. Valmennusurallaan hän on valmentanut muun muassa Ruotsin maajoukkuetta sekä seurajoukkueita Saksassa, Ruotsissa ja Egyptissä.

Suomi kohtaa Pohjois-Makedonian EM2022-karsintojen viimeisessä kotiottelussa huomenna keskiviikkona klo 18 Cocks Areenalla Riihimäellä. Ottelu on nähtävissä Yle Areenalta suorana sekä YLE TV2:lla jälkilähetyksenä klo 19:45.

 

Päävalmentaja Ola Lindgren