Naisten maajoukkue taipui Färsaarille – toinen kohtaaminen keskiviikkona

Suomen naisten käsipallomaajoukkueen taival kohti syksyllä alkavia EM-karsintoja alkoi tiistaina Färsaaria vastaan pelatulla maaottelulla, jonka vieraat veivät nimiinsä maalein 25-35 (12-16).

Ottelussa oli tasainen alku, Suomi sai luotua paljon paikkoja, mutta maalinteko oli vaikeaa. Färsaaret käytti puolestaan omat paikkansa hyvin hyödyksi ja karkasi johtoon. Puolustus toimi Suomella suhteellisen hyvin, mutta tauolle mentiin tilanteessa 12-16 Färsaarille.

Toinen jakso oli hyvin samankaltainen kuin ensimmäinenkin oli. Alussa oli tasaista ja tarkkaa pelaamista. Lopussa Färsaaret kuitenkin karkasi ja repäisi eron lopulta 25-35 -numeroihin. Paikkoja luotiin jälleen hyvin, mutta viimeinen terävyys puuttui.

– Tehtiin hyviä pelivalintoja hyökkäyksessä ja paljon oli hyviä paikkoja, mutta emme tehneet vain maaleja niistä. 6-0 -puolustus toimi hyvin monella tapaa ja vielä paremmin se toimi toisella jaksolla kuin ensimmäisellä. Tarvitaan vain vähän enemmän torjuntoja ja niistä päästään enemmän sitten kontraamaan huomenna, seitsemän maalia heittänyt Emma Aarnio kertasi peliä viitaten samalla toiseen kohtaamiseen keskiviikkona Kauniaisissa.

Aarnio teki paluun maajoukkueen riveihin pitkän loukkaantumisen jälkeen ja edustustehtävät maistuivat.

– Tietty maajoukkuepeli on aina maajoukkuepeli ja on kiva päästä pelaamaan ja vielä kotikentällä. Toki hävittiin, mutta monta hyvää asiaa saadaan tästä mukaan, Aarnio valoi uskoa.

Tiistain ottelu oli ensimmäinen askel valmistautumisessa kohti syksyllä alkavia EM-karsintoja ja kuluvan viikon leiri kaikkineen arvokas.

– Saadaan nyt kaksi peliä ja ne ovat todella hyviä ja tärkeitä. Näissä voi vähän harjoitella asioita, vaikka toki aina halutaan myös voittaa. Tietty syksyä ajatellen pitää nyt ensin käydä läpi omia asioita ja katsotaan sitten keitä vastustajiksi karsintalohkossa tulee, Aarnio sanoi.

Suomen ja Färsaarten toinen kohtaaminen Kauniaisissa alkaa keskiviikkona kello 18.00.

Naisten maaottelu, Pirkkola:
Suomi – Färsaaret 25-35 (12-16)

Suomen maalintekijät:
Emma Aarnio 7, Johanna Hilli 4, Ella Holopainen 4, Nicolina Fredriksson 2, Isabel Larsson 2, Matilda Peitsaro 2, Sara Sandelin 2, Lotta kulju 1, Linn Wentzel 1

2 min. ulosajot: Suomi 5 x 2 min, Färsaaret 3 x 2 min.

 

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.