Naisten maajoukkue nousi upeasti tasapeliin Färsaaria vastaan Kauniaisissa

Naisten käsipallomaajoukkue teki kaksoismaaottelun toisessa ottelussa Färsaaria vastaan upean nousun tasapeliin. Joukkueet pelasivat jälleen tasaisen ottelun ja lopulta Kauniaisissa päädyttiin lukemiin 24-24 (10-13).

Ottelun ensimmäisellä puoliajalla Suomi karkasi alussa johtoon. Maalilla pelannut Wilhelmiina Wolff teki lukuisia upeita torjuntoja läpi ottelun. Lisäksi hyökkäyspäässä Suomi oli tehokas. Jakson edetessä Färsaaret pääsivät paremmin mukaan peliin ja johtivat tauolla lukemin 10-13.

Toiselle puoliajalle Suomi tuli myös vahvasti ja onnistui pysymään mukana ottelussa. Suomi onnistui lisäksi pelaamaan tiistain tapaan vahvan puoliajan ja tämä palkittiin lopulta 15 sekuntia ennen loppua, kun Suomi kampesi itsensä tasoihin. Upea esitys sai näin palkinnon.

Joukkueen päävalmentaja Tomas Westerlund kuvaili Kauniaisten ottelua seuraavasti.

– Puhuimme ennen ottelua virheistä, joita teimme eilen. Olimme eilen Pirkkolassa liian varovaisia eteenpäin ja tätä halusimme korjata tänään. Puolustus pelasi tänään hyvin ja maalilla Wilhelmina Wolff teki useita hyviä torjuntoja. Tänään teimme sovitut asiat ja se toi tulosta.

Westerlund analysoi lisäksi molempia otteluita kokonaisuudessaan.

– Lyhyt leiri ja se näkyi eilen. Tietenkin se auttaa, että saamme vietettyä aikaa ja pääsemme harjoittelemaan yhdessä. Kauniaisten otteluun oli helpompi lähteä, kun takana oli jo yksi yhteinen ottelu ja lisäksi olimme saaneet tuoretta materiaalia Färsaarista, jota pystyimme käyttämään hyväksi.

Katseen kääntyessä jo hiljalleen kohti syksyllä alkavia EM-karsintoja Westerlund siirsi ajatukset jo edessä parin viikon päästä olevaan EM-arvontaan.

– Nämä ottelut palvelevat totta kai hyvin karsintoja ajatellen. Färsaaret ovat lähtökohtaisesti hieman meitä parempi joukkue ja ehdottomasti olisi hyvä saada näitä kovia pelejä vielä lisää alle ennen karsintoja. Kehitys jo yhdessä ottelussa oli hienoa nähdä, sillä pystyimme haastamaan Färsaaret etenkin tässä ottelussa. Karsintojen arvonta on 20.4. ja tämän jälkeen alkaa vastustajien analysointi ja valmistautuminen karsintoihin.

Naisten maaottelu, Kauniainen:
Suomi – Färsaaret 24-24 (10-13)

Suomen maalintekijät:
Johanna Hilli 9, Emma Aarnio 5, Nicolina Fredriksson 3, Ella Valkamo 2, Ella Holopainen 2, Matilda Peitsaro 2, Linn Wentzel 1

2 min. ulosajot: Suomi 3 x 2 min, Färsaaret 4 x 2 min.

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.